Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Αναβάθμιση του Ξυνίδη από τον Χρυσοχοΐδη

Παίρνει περισσότερες αρμοδιότητες ως αναπληρωτής Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης από όσες είχαν ανακοινωθεί μετά τον ανασχηματισμό

                     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ...

Αν και από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιώργο Πεταλωτή είχε ανακοινωθεί στον ανασχηματισμό ότι ο Σωκράτης Ξυνίδης θα είναι αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, με αρμοδιότητες Βορείου Ελλάδας, εν τούτοις, με απόφαση του προϊσταμένου υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, του δόθηκαν και οι αρμοδιότητες για την Βιομηχανία. «Να μην είσαι απλώς νομάρχης Βορείου Ελλάδας, χωρίς ουσιαστικές αρμοδιότητες, αλλά ένας κανονικός αναπληρωτής υπουργός», φέρεται να του είπε ο Χρυσοχοΐδης.

Ο Ξυνίδης, μάλιστα, πέρα από τη έδρα που θα έχει στο κυβερνείο της Θεσσαλονίκης, όπου στεγάζονταν το πρώην υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, έχει ήδη αποκτήσει γραφείο και στο υπουργείο στην Οδό Μεσογείων. Μάλιστα, εξαιτίας αυτής της μετακόμισης από την Ιπποκράτους βρίσκονταν για αρκετές μέρες στην Αθήνα ο Παύλος Δαμιανίδης, αν και βιάζονταν να επιστρέψει στην Κομοτηνή για να ξεκινήσει προεκλογική εκστρατεία, από τη στιγμή που θα είναι υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης.

Πάντως, οι αρμοδιότητες Ξυνίδη δεν έχουν υπογραφεί από τον πρωθυπουργό, όπως και πολλές άλλες παρεμφερείς εκκρεμότητες σε άλλα υπουργεία, λόγω της παρατεταμένης απουσίας του Γ. Παπανδρέου τις προηγούμενες μέρες στο εξωτερικό.