Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Ανακαλύπτοντας με παιχνίδι τον γλωσσικό πλούτο της Ευρώπης!


Εκδήλωση για την «Πολυγλωσσούπολη» στο 3ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης

           ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ



Με αφορμή τον εορτασμό της «Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών» η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Παράρτημα της Γενικής Διεύθυνσης Μετάφρασης στην Αθήνα) και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct Κομοτηνής πραγματοποίησαν τη Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2010 και ώρα 10:00 – 13.00 στο 3ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης εκδήλωση με τίτλο: «Πολυγλωσσούπολη».

Η εκδήλωση περιλάμβανε:

- προβολή βίντεο με μήνυμα από την Επίτροπο Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Πολυγλωσσίας και Νεολαίας κυρία Ανδρούλα Βασιλείου, η οποία αναφέρθηκε στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών και στη σημασία της.

- παρουσίαση με τίτλο «Η σημασία της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών στην Ευρώπη των 27» από τον κύριο Mario Vilar, στέλεχος της Γενικής Διεύθυνσης Μετάφρασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα (Αντιπροσωπεία της ΕΕ στην Ελλάδα).

- έκθεση εξωφύλλων comics από όλα τα κράτη-μέλη της Ένωσης με τίτλο: “EUComiCrossing”

- επιδαπέδια παιχνίδια («ΠΟΛΥΓΛΩΣΣΟΥΠΟΛΗ» & «ΕΥΡΩΛΕΞΟ»)

Η εκδήλωση αυτή, έδωσε στους μαθητές την ευκαιρία, σε 150 μαθητές της Α’ Γυμνασίου, μέσα από διαδραστικές και πρωτότυπες δραστηριότητες να ανακαλύψουν τον γλωσσικό πλούτο της Ευρώπης και να εντοπίσουν κοινά χαρακτηριστικά μεταξύ των διαφόρων γλωσσών που ανήκουν στην ίδια γλωσσική οικογένεια.

Στο τέλος της εκδήλωσης αυτής διανεμήθηκε έντυπο ενημερωτικό υλικό της Επίσημης Υπηρεσίας Εκδόσεων των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και προωθητικό υλικό που αφορά την Πολυγλωσσία και τις γλώσσες στην Ευρώπη και έχει σχεδιαστεί για τη συγκεκριμένη μέρα (καπέλα, στυλό, τσάντες κτλ).