Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Περιφερειάρχης με οδοιπορικά... πλανητάρχη η Κόκλα

Πλουσιοπάροχα τραπέζια, πληρωμές σε ντελίβερι και υπερβολικά ποσά για αυθημερόν ταξίδια «χρεώνουν» στην περιφερειάρχη ΑΜ-Θ τοπικά στελέχη. Τι απαντά η ίδια στο σημερινό «Eθνος», που της αφιερώνει μια σελίδα ...





Θέμα ηθικής τάξης εγείρουν εργαζόμενοι αλλά και κομματικά στελέχη στην Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης για τη συμπεριφορά της γενικής γραμματέως Θ. Κόκλα. Πριν από έναν μήνα δημοσιεύτηκαν στην τοπική εφημερίδα «Φωνή της Ροδόπης» τιμολόγια από... γεύμα εργασίας που παρέθεσε η περιφερειάρχης σε εστιατόριο του Κολωνακίου μεταμεσονύκτιες ώρες.

Σύμφωνα με τον εκδότη της εφημερίδας, τα τιμολόγια ξεπερνούν συνολικά τα 1.500 ευρώ, ενώ υπάρχουν και πληρωμές σε ντελίβερι που κυμαίνονται από 500-800 ευρώ μηνιαίως στην έδρα της περιφέρειας. Την ίδια στιγμή, τους 9 μήνες του 2010, η κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Εσωτερικών έχει ξοδέψει για γεύματα και κοκτέιλ μόνο 302 ευρώ!

Σύμφωνα, επίσης, με καταστάσεις που έχουν δημοσιευτεί, μόνο για οδοιπορικά και εκτός έδρας αποζημιώσεις, τον μήνα Απρίλιο, η κ. Κόκλα έλαβε 2.080 ευρώ. Το ποσό χαρακτηρίζεται υπερβολικό, αφού αφορά ταξίδια αυθημερόν σε πόλεις των νομών που έχουν απόσταση λιγότερο από 20 λεπτά από τα γραφεία της περιφέρειας. Κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στη Θράκη έχουν αποστείλει καταγγελίες στα αρμόδια όργανα του Κινήματος.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι στην περιφέρεια καταγγέλλουν τη γενική γραμματέα ότι από την πρώτη μέρα που ανέλαβε ξεκίνησε διαδικασίες μετακίνησης υπαλλήλων με αδιαφανή κριτήρια. Αποκορύφωμα των αποφάσεών της, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, ήταν η τοποθέτηση δύο συνταξιούχων σε θέσεις προϊσταμένων στη Διεύθυνση Δασών της Περιφέρειας και στη Δ/νση Δασών νομού Εβρου.


Τι επικαλείται

Η ίδια η κ. Θ. Κόκλα, απαντώντας στα ερωτήματα που της έθεσε το «Εθνος», χαρακτήρισε νόμιμη την αξιολόγηση των δύο υπαλλήλων που είναι σε σύνταξη, επικαλούμενη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους η οποία προβλέπει ότι μπορούν να αξιολογηθούν αν έχουν καταθέσει αιτήσεις το χρονικό διάστημα που προέβλεπε ο νόμος.

Για τα τιμολόγια που είδαν το φως της δημοσιότητας, δήλωσε ότι ανταποκρίνονται σε γεύματα εργασίας που παρέθεσε σε υπηρεσιακούς και κυβερνητικούς παράγοντες.

Οσον αφορά το ύψος των οδοιπορικών που λαμβάνει, ανέφερε ότι προβλέπεται να υπάρχει αποζημίωση για τη μετάβαση της περιφερειάρχη εκτός έδρας και ότι όλα τα τιμολόγια έχουν ελεγχθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Τέλος, τόνισε ότι «κάποιοι έχουν χάσει τη βολή τους από το έργο που πραγματοποιεί η περιφέρεια και επιτίθενται με αυτόν τον τρόπο».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ενιαίου Συλλόγου Εργαζομένων στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης, Γ. Πετράκης, χαρακτηρίζει μη νόμιμη την τοποθέτηση των δύο συνταξιούχων σε θέσεις προϊσταμένων, ενώ για το θέμα των γευμάτων εργασίας και των οδοιπορικών επισημαίνει: «Δεν γνωρίζω αν είναι νόμιμο ή παράνομο να πληρώνεις 300 ευρώ από το περιφερειακό ταμείο για γεύμα εργασίας στο Κολωνάκι μετά τα μεσάνυχτα. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι ο πρωθυπουργός μάς ζητεί θυσίες, έχουν γίνει σημαντικές περικοπές στους μισθούς μας και θεωρούμε προκλητικό να πληρώνονται για τραπέζια και οδοιπορικά ποσά κάθε μήνα που αντιστοιχούν με τις περικοπές που έχουν γίνει ετησίως στον μισθό μας. Αλήθεια, τα γνωρίζει ο πρωθυπουργός όλα αυτά;».

 
Πηγή: http://www.ethnos.gr/