Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Θρακιώτικο χρυσό στους Πανευρωπαϊκούς των Special Olympics


Αθλητής από την Ξάνθη κατάφερε να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου
Θα είναι στο Παγκόσμιο της Αθήνας, όπου η Αλεξανδρούπολη θα είναι πόλη φιλοξενίας ομάδων
                       ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ



Θριαμβευτική ήταν η ελληνική αλλά και η θρακιώτικη παρουσία στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες Special Olympics, η φλόγα των οποίων είχε ανάψει πριν από τρεις εβδομάδες στις Φέρες. Η σημαντική αυτή διοργάνωση ολοκληρώθηκε στην Βαρσοβία και η ελληνική αποστολή, που απαρτίζονταν από 90 συνολικά άτομα, επέστρεψε στην χώρα μας έχοντας στις αποσκευές της 11 χρυσά, 12 αργυρά και 11 χάλκινα μετάλλια.


Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι ένα από αυτά τα μετάλλια - και μάλιστα χρυσό - το έφερε Θρακιώτης αθλητής! Πρόκειται για τον 17χρονο Μεχμέτ Απτουλά από τα Κιμμέρια, μαθητή του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Ξάνθης, το οποίο στεγάζεται στην περιοχή της Γενισέας. Ο νεαρός αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης Special Olympics στο απλό του μπάνμιντον και επέστρεψε θριαμβευτής το απόγευμα της Κυριακής στην Θράκη, φορώντας το χρυσό μετάλλιο στο στήθος!


Ο Μεχμέτ Απτουλά ασχολείται την τελευταία τριετία με το μπάνμιντον και πρόσφατα είχε κατακτήσει τον πανελλήνιο τίτλο, που του έδωσε και το διαβατήριο για την πανευρωπαϊκή διοργάνωση. Επόμενος μεγάλος στόχος είναι φυσικά οι Παγκόσμιοι Αγώνες Special Olympics της Αθήνας, οι οποίοι θα διεξαχθούν του χρόνου, το καλοκαίρι του 2011. Όπως μάλιστα είναι γνωστό, κατά την διάρκεια αυτής της διοργάνωσης η Αλεξανδρούπολη, η οποία είναι πόλη-Αμφιτρύων των Special Olympics, θα φιλοξενήσει τους αθλητές της ρωσικής αποστολής, της οποίας μάλιστα θα ηγηθεί η σύζυγος του ρώσου πρωθυπουργού Βλαντίμιρ Πούτιν, που τυγχάνει και πρόεδρος των Special Olympics στην πατρίδα της.


Πηγή:  http://www.thrakisport.gr/