Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2010

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι ιδιοκτήτες φορτηγών

Συντριπτική η πλειοψηφία στην ψηφοφορία

Στενάζει η αγορά, σοβαρές οι ελλείψεις

Ποια η πρώτη αντίδραση της κυβέρνησης;


Τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι μεταφορείς, μετά από την ολοκλήρωση της γενικής συνέλευσης που πραγματοποίησαν και τη διενέργεια σχετικής ψηφοφορίας.
Υπέρ της συνέχισης της αποχής από την εργασία ψήφισαν 72 πρόεδροι σωματείων, υπέρ της αναστολής των κινητοποιήσεων έξι, ενώ υπήρξε και μια άκυρη ψήφος.
«Το συντονισμό των κινητοποιήσεων αναλαμβάνει η επιτροπή αγώνα χωρίς τη συμμετοχή των ομοσπονδιών», δήλωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας, Γ. Τζωρτζάτος, ανακοινώνοντας το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.
Γνωστοποίησε δε πως την Τετάρτη, και λόγω των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί, θα εργαστούν όλα τα οχήματα μεταφοράς λυμάτων και μάλιστα δωρέαν.
Της ψηφοφορίας προηγήθηκε ομιλία του κ. Τζωρτζάτου, ο οποίος περιέγραψε την κατάσταση, καθώς και τις προτάσεις του εμπορικού και του επιχειρηματικού κόσμου, χωρίς να ταχθεί ούτε υπέρ ούτε κατά της συνέχισης των κινητοποιήσεων.
Κάλεσε, ωστόσο, όλους του προέδρους που παρευρίσκονταν στη Γενική Συνέλευση να αποδεχθούν και να συμμορφωθούν με το όποιο αποτέλεσμα προκύψει από την κάλπη.


Γ. Πεταλωτής: H κυβέρνηση εξάντλησε κάθε περιθώριο
Από την πλευρά της η κυβέρνηση διεμήνυσε ότι θα κινητοποιήσει όλους τους μηχανισμούς που διαθέτει για να αποκατασταθεί η ομαλή τροφοδοσία της αγοράς.
Σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, επανέλαβε ότι η κυβέρνηση εξάντλησε κάθε περιθώριο, υπογράμμισε ότι ακόμη και στο θέμα της περαίωσης υπάρχει ειδική φορολογική ρύθμιση για τους μεταφορείς και αποκάλυψε ότι είναι έτοιμη η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία θα επιτρέπεται φορτηγά Ιδιωτικής Χρήσης να εκτελούν και το έργο των Δημοσίων Μεταφορών.


Σήμα κινδύνου από τον εμπορικό κόσμο
Την ίδια ώρα σήμα κινδύνου εκπέμπει ο εμπορικός κόσμος, καθώς η αγορά έχει περιέλθει σε ασφυκτικό κλοιό μετά τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις των μεταφορέων, με τις ελλείψεις προϊόντων να είναι πλέον εμφανείς.

 
Πηγή:  http://www.naftemporiki.gr/