Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Eννέα ανακλήσεις αδειών για καφετέριες στην Ξάνθη

Πρόκειται για καφέ της 'παραλίας', της Γ. Σταυρού και του εμπορικού κέντρου 'COSMOS'
                        ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...


Το μεσημέρι της Δευτέρας συνεδρίασε η Δημαρχιακή Επιτροπή Ξάνθης με 22 θέματα ημερήσιας διάταξης μεταξύ των οποίων και οι αναβληθείσες υποθέσεις καταστημάτων υγειονονμικού ενδιαφέροντος που είχαν δεσμευθεί οι ιδιοκτήτες τους ότι θα συμμορφωθούν με τις παρατηρήσεις ώστε να επανέλθει το θέμα για να παρθεί η σχετική απόφαση.




Ανάκληση η Εισαγγελέα

Πρόκειται για υποθέσεις καφέ στην παραλία, την Γ. Σταύρου και το εμπορικό κέντρο 'COSMOS' καθώς και ένα ψητοπωλείο στην πλατεία Αντίκα των οποίων οι ιδιοκτήτες είχαν παρευρεθεί σε προηγούμενη συνεδρίαση της Δημαρχιακής και είχαν δεσμευθεί ότι θα αποκαταστήσουν όσα αναφερόταν στην έκθεση του υγειονομικού που είχε διαπιστώσει τις παραβάσεις. Στη συνεδρίαση τότε, ο Δήμαρχος και τα μέλη, συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, είχαν σχεδόν παρακαλέσει τους ιδιοκτήτες ν' αποκατασήσουν τις παρανομίες ώστε να μην αναγκστούν να προβούν σε ανακλήσεις των αδειών λειτουργίας αφού ο άλλος δρόμος πλέον οδηγούσε τα μέλη της επιτροπής στον Εισαγγελέα.

Ωστόσο, όσοι εκ των ιδιοκτητών εμφανίστηκαν και οι δικηγόροι κάποιων που παρευρέθηκαν στη συνεδρίαση σύμφωνα με πληροφορίες, προσπάθησαν να δικαιολογήσουν την απραξία τους που οδήγησε στην πρόταση να προχωρήσει η απόφαση για ανάκληση των αδειών. Τα μέλη της μείζονος αντιπολίτευσης ωστόσο διαφώνησαν με την ανάκληση αναφέροντας ότι αν χρειαστεί θα πάνε στον Εισαγγελέα, σύμφωνα με πληροφορίες και τελικά οι 9 ανακλήσεις πέρασαν κατά πλειοψηφία. Πρόκειται για παραβάσεις χρήσης κοινόχρηστων χώρων.



Άλλα περίμεναν λόγω εκλογών...;

Η μη συμμόρφωση των καταστηματαρχών παρά την έντονη προειδοποίηση όλων των μελών της Δημαρχιακής Επιτροπής στην προηγούμενη συνεδρίαση, εκτός από πρόκληση αποτελεί κι ένα δείγμα της νοοτροπίας που ακολουθείται κι όπως διαφαίνεται τους τελευταίους μήνες, η δημοτική αρχή είναι αποφασισμένη ν' αλλάξει ασχέτως περιόδου... Η νομοθεσία πρέπει να τηρηθεί αφού ο αθέμιτος ανταγωνισμός μεταξύ των καταστηματαρχών δημιουργεί προβλήματα εκτός απ' τις διαμαρτυρίες των συνδικαλιστικών τους εκπροσώπων.

Ωστόσο, τη δύσκολη όσο και θαρραλέα αυτή απόφαση, δεν στήριξε η μειζονα αντιπολίτευση, παρά του ότι συμμετείχε στις παρατηρήσεις της προηγούμενης συνεδρίασης προς τους καταστηματάρχες! Και φυσικά οι συνειρμοί περί γνωστών και φίλων της παράταξης, έγιναν από πολλούς και λόγω της προεκλογικής περιόδου που διανύουμε που όμως δεν έδειξε να υπολογίζει η δημοτική αρχή ώστε να τηρήσει την απόφαση για εναρμόνιση με τους κανόνες παρά την προσπάθεια...ηρωποίησης των μελών της αντιπολίτευσης που προτίμησαν, εκ του ασφαλούς, τον Εισαγγελέα
 
 
Πηγή: