Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Στη Βουλή οι διώξεις των μαθητών της Ορεστιάδας


Ερώτηση προς την υπουργό Παιδείας από το ΚΚΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ...

Προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων


Συνεχίζεται η δίωξη 105 μαθητών από τα Λύκεια της Ορεστιάδας και της Βύσσας του Νομού Έβρου, επειδή συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις που έγιναν το περασμένο φθινόπωρο στα σχολεία της περιοχής. Αφού πρώτα, στις αρχές του χρόνου, καλέστηκαν σε απολογία, τώρα προσάγονται σε δίκη στις 29 Οκτώβρη 2010.

Η κυβέρνηση ενοχοποιεί τους αγώνες και στέλνει στα δικαστήρια μαθητές που απλά αγωνίστηκαν για καλύτερη Παιδεία, Δημόσια και δωρεάν για όλους, αξιοποιώντας το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο. Σε παλαιότερη ερώτηση που καταθέσαμε, ζητώντας να σταματήσει η δίωξη των μαθητών (Αρ. πρωτ. 4468, 14.01.10), το Υπουργείο Παιδείας απάντησε ότι «... η προσφυγή σε ένδικα μέσα και διαδικασίες δεν βοηθάει... πρέπει να λαμβάνονται όλα τα μέτρα ώστε να αντιμετωπίζονται με παιδαγωγικό τρόπο...». Παιδαγωγικός τρόπος για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι η ποινικοποίηση των αγώνων των μαθητών και η δικαστική τους δίωξη. Φοβάται, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τους αγώνες του λαού και της νεολαίας και τα αποτελέσματα τους, γι' αυτό και δεν έχει σταματήσει τη δίωξη αυτή μέχρι σήμερα, αλλά συνεχίζει. Άλλωστε με κυβέρνηση και πάλι του ΠΑΣΟΚ διώχθηκαν δικαστικά χιλιάδες μαθητές που αντιστάθηκαν στο γνωστό νόμο «Αρσένη» για την Παιδεία το 1998.

Πρόκειται λοιπόν για ξεκάθαρη τρομοκράτηση όχι μόνο των μαθητών, αλλά ολόκληρης της κοινωνίας. Τρομοκράτηση των γονιών, των εργαζομένων, των μαθητών και των εκπαιδευτικών που αμφισβητούν την αντιεκπαιδευτική πολιτική που ακολουθείται και γενικότερα όλων των νέων μέτρων και του μνημονίου, ώστε χωρίς αντιδράσεις να αποδέχονται ότι αποφασίζεται στην ΕΕ και υλοποιείται από την κυβέρνηση, προς όφελος του κεφαλαίου.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. Υπουργός αν θα παρέμβει άμεσα ώστε να σταματήσει κάθε δίωξη των μαθητών και να καταργηθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Οι βουλευτές, Άγγελος Τζέκης, Γιάννης Ζιώγας, Σοφία Καλαντίδου, Γιάννης Πρωτούλης.

.