Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Σκληρή επίθεση Δημούτση εναντίον Ντόλιου

Αφορμη η συζήτηση που γίνεται για πιθανή κάθοδο του πρώτου στον Δήμο Σουφλίου αλλά και η ποινή  της αργίας που του επιβλήθηκε

       ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Σκληρή επίθεση εναντίον του υφυπουργού Εσωτερικών κ. Γιώργου Ντόλιου έκανε μιλώντας στην telegramm.gr ο δήμαρχος Τυχερού, κ. Γιώργος Δημούτσης, με αφορμή τη συζήτηση που γίνεται για πιθανή κάθοδό του στο δήμο Σουφλίου, αλλά και το θέμα της αργίας που αποτέλεσε την «αιτία πολέμου» ανάμεσα στους δύο άνδρες.


Όπως είναι γνωστό, στην αρχή του καλοκαιριού, η είδηση για την ποινή της αργίας των έξη μηνών που πρότεινε το πειθαρχικό συμβούλιο για το δήμαρχο Τυχερού, είχε επιβεβαιωθεί από τον υφυπουργό, κάτι το οποίο προκαλέσει τη μήνι του δημάρχου. Για το θέμα της αργίας, ο δήμαρχος έχει κάνει ένσταση. Εάν η ένσταση γίνει δεκτή η υπόθεση σταμάτα, ενώ σε αντίθετη περίπτωση προσφεύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα, ο δήμαρχος τονίζει πως η υπόθεση της αργίας λειτουργεί ενισχυτικά στην πρόταση που υπάρχει προκειμένου να διεκδικήσει το δήμο Σουφλίου, καθώς όπως υποστηρίζει, διαμορφώνεται μία δυναμική υπέρ του. Ταυτόχρονα, εξαπολύει σκληρή επίθεση εναντίον του Εβρίτη υφυπουργού, για τον οποίο λέει πως «είναι ανεπαρκής και ενεργεί με βάση τα προσωπικά του οφέλη δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στο νομό» για να προσθέσει: « Η απόφαση της παύσης δεν είχε τίποτα άλλο παρά μόνο επικοινωνιακό χαρακτήρα. Φάνηκε, ξεκάθαρα, πως ήταν καθαρή λάσπη που εκτοξεύτηκε από χείλη υπουργού, και όπως είναι γνωστό από την πλευρά μου έχει γίνει μήνυση και αγωγή στον κ. Ντόλιο για συκοφαντία. Η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.

Θα ήθελα να πω, πως από την πλευρά του υπουργού καταγράφεται μια ανεπάρκεια, και υπάρχει στον νομό μας ένα κλίμα εναντίον του, που εκφράζεται μέσα από τη δική μου υπόθεση. Πολλά στελέχη στον Έβρο, θέλουν να είμαι στο προσκήνιο για να προφυλάξω τον τόπο από τέτοιες πρακτικές» λέει και προσθέτει

«Είχαμε την τύχη να έχουμε ένα υφυπουργό εσωτερικών ο οποίος έπρεπε να κάνει τους δημάρχους του νομού να νιώσουνε πως έχουν ένα συνεργάτη, ο οποίος θα μας αγκαλιάσει θα μας κατευθύνει και όλοι μαζί θα ξεπεράσουμε τη δύσκολη περίοδο που η χώρα και οι δήμοι αντιμετωπίζουμε Αντίθετα με όλα αυτά, δεν έκανε τίποτα απολύτως παρά μόνο να χτίζει τη φωλιά του και να ανακατεύει τις τοπικές κοινωνίες κατά το δικό του μικροπολιτικό συμφέρον. Αυτό το πράγμα πόσο να το ανεχτεί η κοινωνία. Αν ο κ. Ντόλιος κάνει μία θετική κίνηση θα τον κάνουμε χρυσό άγαλμα στην πλατεία. Όσο λειτουργεί με τον τρόπο αυτό θα λέμε τα πράγματα με το όνομά τους»


Ενδιαφέρον για το δήμο Σουφλίου
Στην ερώτηση για το εάν τελικά έχει αποφασίσει να ηγηθεί ψηφοδελτίου για το δήμο Σουφλίου απαντά: « Όλη αυτή η περιπέτειά μου έχει βγει σε καλό. Στο απρόσωπό μου έχουν συγκεντρωθεί εκατό καταγγελίες που συνοδεύονται με εκατό αθωώσεις,. Δεν μπορεί ο καθένας να σηκώνεται και να πετάει μία καταγγελία. Δημιουργείς ένα αρνητικό περιβάλλον για να ασχοληθούν κάποιοι με την πολιτική και αυτό σημαίνει πως τα άξια στελέχη γυρίζουν την πλάτη στην πολιτική και το κακό της κοινωνίας χειροτερεύει.
Θα ήθελα να πω, πως για το δήμο Σουφλίου υπάρχει ενδιαφέρον από την πλευρά μου αλλά και μία δυναμική που αναπτύσσεται από στελέχη σε όλους τους οικισμούς που μας παροτρύνουν να συνεχίσουμε. Μιλάμε για ένα δύσκολο εγχείρημα και για διαδικασίες που είναι ανοιχτές» καταλήγει.


Πηγή:   http://www.telegramm.gr/