Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Φιλικό 3-0 του ΠΑΟΚ επί του Πανθρακικού

Η τελική πρόβα του Κώστα Βασιλακάκη ενόψει της πρεμιέρας της Β' Εθνικής

Σχεδόν 1.000 φίλαθλοι βρέθηκαν στις εξέδρες του ΔΑΚ Κομοτηνής

                         ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Η επανεμφάνιση του Κριστιάνο Μοράες με την φανέλα του ΠΑΟΚ, μετά την πολύχρονη απουσία του λόγω τραυματισμού, ήταν το μεγάλο κέρδος της ομάδας του Παύλου Δερμιτζάκη από το φιλικό ματς του Σαββάτου με αντίπαλο τον Πανθρακικό στο ΔΑΚ Κομοτηνής.

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε των "πρασίνων" με 3-0 με τον Βραζιλιάνο μέσο να είναι από τους καλύτερους και να σημειώνει το πρώτο γκολ της αναμέτρησης στο 27ο λεπτό, δείχνοντας πως είναι απόλυτα έτοιμος για να βοηθήσει τον "δικέφαλο του βορρά". Το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ σημείωσε στο 89' ο Βιτόλο με εύστοχο χτύπημα πέναλτι και το τρίτο στις καθυστερήσεις ο Γεωργίου

Μπροστά σε 1000 φιλάθλους και των δύο ομάδων στο γήπεδο της Κομοτηνής, ο προπονητής των γηπεδούχων Κώστας Βασιλακάκης παρέταξε την ομάδα του με 4-4-1-1, κάνοντας μια τελική πρόβα ενόψει της έναρξης τους πρωταθλήματος της Β' Εθνικής.

Από την άλλη, ο Παύλος Δερμιτζάκης, εμπιστεύτηκε το 4-2-3-1, με τον Χαλκιά κάτω από τα δοκάρια, δεξιά στην άμυνα τον Σνάουτσνερ και αριστερά τον Λίνο, στο κέντρο της άμυνας τους Τσιρίλο και Κοντρέρας. Αμυντικά χαφ τους Γκαρσία, Φωτάκη. Δεξί χαφ ήταν ο Βιερίνια, ενώ αριστερό ο Κριστιάνο, φορ είναι ο Φιλομένο και πίσω του ο Ίβιτς.


Άξιζε μόνο το γκολ
Στο πρώτο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ έλεγχε τον ρυθμό του αγώνα, χωρίς ωστόσο να μπορεί να γίνει ουσιαστικός προς την εστία του Πανθρακικού. Από την άλλη η ομάδα της Κομοτηνής, έδειξε κάποια καλά στοιχεία, μετά το 20ο λεπτό της αναμέτρησης, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσει την μεγάλη φάση στην εστία του Χαλκιά.
Ο ΠΑΟΚ που πήρε από την αρχή τα ηνία της αναμέτρησης, μόλις στο 5ο λεπτό έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά από το μακρινό σουτ του Φωτάκη, η μπάλα έφυγε άουτ.
Στο 11' ο Βιερίνια έκανε την σέντρα μέσα στην περιοχή του Πανθρακικού, ο Φιλομένο με το κεφάλι την γύρισε την μπάλα στον Κριστιάνο ο οποίος έκανε το δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα κόντραρε στους αμυντικούς τους Πανθρακικού και έφυγε κόρνερ.
Αυτές ήταν και οι κυριότερες φάσεις, μέχρι να φτάσουμε στο 27ο λεπτό, όπου ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Κριστιάνο έγινε κάτοχος της μπάλας στον χώρο του κέντρου έκανε το δυνατό σουτ και η μπάλα κατέληξε στο βάθος της εστίας του Ανδριόλα, για να κάνει έτσι το 0-1 για τον ΠΑΟΚ.
Το γκολ ήταν και το μοναδικό αξιοσημείωτο γεγονός από το πρώτο μέρος, καθώς οι δύο ομάδες αναλώθηκαν σε παιχνίδι κέντρου.


Έπεσε ο ρυθμός
Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε ακόμη περισσότερο, καθώς οι προπονητές των δύο ομάδων, θέλησαν να χρησιμοποιήσουν όλους τους παίκτες που είχαν στην διάθεσή τους, δοκιμάζοντας σχήματα ενόψει της συνέχειας.
Έτσι, ότι άξιζε ήταν στο τέλος του ματς. Στο 89', ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Φιλομένο από τον Νατσούρα και ο Βιτόλο από τα 11 βήματα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να κάνει το 0-2 για τον ΠΑΟΚ.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα και συγκεκριμένα στο 93', ο Γεωργίου εκμεταλεύτηκε το λάθος του Ζησόπουλου και πλάσαρε σε κενή εστία για να διαμορφώσει το τελικό 0-3 για τον ΠΑΟΚ.

Πανθρακικός: Ανδριόλας, Κανωτίδης, Περπερίδης, Ιασωνίδης, Νατσούρας, Μαρσέλο, Λόπεζ, Παπουλής, Μπουντούρης, Ρομπερ, Καζάκης. Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν και οι: Κουτσόπουλος, Αρσενίβιτς, Μπαρμπούδης, Σουλτανίδης, Ζησόπουλος, Πάγκαλος,Τριανταφυλλίδης, Σιμώσης και Πιθαρούλης.
ΠΑΟΚ: Χαλκιάς (46΄Κρέσιτς), Τσιρίλο, Κοντρέρας (46΄Ζουέλα), Σνάουτσνερ, Λίνο (46΄Σακελλαρίου), Γκαρσία (46΄Βιτόλο), Φωτάκης (87' Σταφυλίδης), Βιεϊρίνια (56΄Μπαλάφας), Κριστιάνο (63΄Γεωργίου), Ίβιτς (81΄Μίλιεβιτς), Φιλομένο.