Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Αποφάσεις της Κόκλα κρίθηκαν μη νόμιμες

Η επιτροπή του άρθρου 152 ακυρώνει αποφάσεις της Γ.Γ. της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και την αφήνει έκθετη!

            ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ... 



Πρωτοφανείς αποφάσεις της Γενικής Γραμματέως της Περιφέρειας ΑΜΘ κ. Θεοδώρας Κόκλα, όσο αφορά στον τρόπο δημοπράτησης των έργων, κρίνονται τελικά μη νόμιμες από την επιτροπή του άρθρου 152 του Ν 3463/2006!

Η κ. Κόκλα, με απόφασή της, ζητούσε μετά την τοποθέτησή της από τους ΟΤΑ, όλα τα έργα που δημοπρατούνται, να έχουν έκπτωση τουλάχιστον 20%, αλλιώς δεν έκανε δεκτό το αποτέλεσμα των δημοπρασιών.

Κατά της απόφασης, εξέδωσε αρχικά καταγγελία ο Σύνδεσμος Εργοληπτών Δημοσίων Έργων της Δράμας, όπου μάλιστα χρησιμοποιούσε σκληρές εκφράσεις κατά της κ. Κόκλα και έκανε λόγο για "... παράνομες καιαπροκάλυπτες επεμβάσεις, παρεμβάσεις, πιέσεις, απειλές και εκβιασμούς..."εκ μέρους της προς τους ΟΤΑ.

Όλη η καταγγελία ακολουθεί...





  


Τελικά, επιχειρήσεις και Δήμοι, προσφεύγουν κατά αποφάσεων της κ. Κόκλα στην αρμόδια εκ του Νόμου Επιτροπή του άρθρου 152 και δικαιώνονται, καθώς ομόφωνα κρίνονται ΜΗ ΝΟΜΙΜΕΣ αυτές οι αποφάσεις της Γενικής Γραμματέως!

Απόφαση η οποία δείχνει τουλάχιστον την ελαφρότητα με την οποία ελήφθησαν αυτές οι αποφάσεις.

Στη συνέχεια η πρώτη και τελευταία σελίδα του πρακτικού της αρμόδιας επιτροπής.





   

Η απόφαση αυτή, έχει όμως και Πανελλήνιο ενδιαφέρον πλέον, καθώς κοινοποιείται πλέον σε όλους τους εργολήπτες, από την Πανελλήνια Ένωση Συνδέσμων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων η οποία μέσω του νομικού της συμβούλου κ. Αν. Γακίδη σχολιάζει...