Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Με κάθε επισημότητα γιορτάστηκε η Απελευθέρωση της Ξάνθης

Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, καταθέσεις στεφάνων και παρέλαση...
Δεν παρέλασαν πρώτοι οι πρόσκοποι.
Γιατί απουσίαζε ο Ξυνίδης; Ποιος εκπροσώπηση την κυβέρνηση;



Με κάθε επισημότητα γιορτάστηκε στην Ξάνθη η επέτειος της 4ης Οκτωβρίου 1919, ημέρα της απελευθέρωσης της Ξάνθης.

Το πρωί στον Καθεδρικό ναό της Του Θεού Σοφίας τελέστηκε πανηγυρική θεία λειτουργία ενώ λίγο πριν τις 12 στο ηρώο της πόλης πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της περιοχής.
Στις 12 ξεκίνησε η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση. Συμμετείχαν πεζοπόρα τμήματα του Στρατού Ξηράς καθώς επίσης και αντιπροσωπεία της Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκω καθώς επίσης όλα τα σχολεία της πόλης της Ξάνθης, Πρόσκοποι, Οδηγοί, Λαογραφικοί Σύλλογοι ενώ την παρέλαση άνοιξαν τα τμήματα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε στις εκδηλώσεις της απελευθέρωσης ο Γενικός Γραμματεάς Μακεδονίας – Θράκης στο Υπουργείο Εσωτερικών, Καθηγητής Γιώργος Χατζηκωνσταντίνου. Παρέστη η τοπική θρησκευτική, πολιτική και στρατιωτική ηγεσία. Απουσίασε λόγω Υπουργικού Συμβουλίου και συνεδρίασης της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Ο Σωκράτης Ξυνίδης. Τέλος, το αίτημα των Προσκόπων της Ξάνθης να παρελάσουν πρώτοι με την ευκαιρία των 100 ετών από την ίδρυση του Προσκοπισμού στην Ελλάδα δεν έγινε αποδεκτό άγνωστο για ποιους λόγους.

 
Πηγή:  http://www.xanthinews.gr/