Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Μπάχαλο με τον μειονοτικό συνδυασμό της Ξάνθης

Ο Μαλκότς λέει: "Δεν συμμετέχω ως κομπάρσος, σε ένα… θίασο τυχοδιωκτών!"
Δήλωση που ανάβει φωτιές και αφήνει μετέωρη την ανεξάρτητη κάθοδο...

                                    ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ




Στην προχθεσινή διαβούλευση η «στροφή» 180 μοιρών του Χουσεϊν Μπαντάκ που θέλει να κατέβει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του Δημάρχου Ξάνθης Λάκη Στυλιανίδη (ή να προωθήσει τον γιο του σε αυτόν με σκοπό ο Δήμαρχος να του δώσει τουλάχιστον επί 2ετία αντιδημαρχία) και είναι «κρύος» στο να κατέβει αυτόνομη η ΙΣΟΤΗΤΑ για τον Δήμο Ξάνθης, δημιούργησε ποικίλες αντιδράσεις στα υπόλοιπα πρωτοκλασάτα στελέχη της μειονότητας!

Πολιτικοί κύκλοι εκτιμούν ότι ο Μπαντάκ Χουσεϊν έχει πάρει ήδη το «πράσινο» φως από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Τσετίν Μάντατζή να «συνεργαστεί» με το συνδυασμό του Δημάρχου Ξάνθης (σε αντιστάθμισμα της συνεργασίας του Δημάρχου Σελέρου κ.Μπιρόλ με τον Βασίλη Τσολακίδη στον Δήμο Αβδήρων) και γι’ αυτό εμφανίστηκε τόσο…υποτονικός και «χαλαρός» στη προχθεσινή συγκέντρωση στην «Τουρκική» Ένωση Ξάνθης, ενώ οι μειονοτικοί που αντιδρούν σε αυτό, μιλάνε ευθέως για ΔΙΑΛΥΣΗ του Συνδυασμού ΙΣΟΤΗΤΑ για τον Δήμο Ξάνθης!!!


ΔΗΛΩΣΗ ΦΩΤΙΑ ΤΟΥ ΜΑΛΚΟΤΣ


Ωστόσο «φωτιές» άναψε η δήλωση του δημοτικού συμβούλου Ξάνθης και οδοντίατρου κυρίου Μαλκότς Χασάν με αποδέκτες τους Τσετίν-Μπαντάκ για το μειονοτικό ψηφοδέλτιο, μετά τα όσα διαδραματίστηκαν και ακούστηκαν στη προχθεσινή συνάντηση.

«Δεν κατεβαίνω υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, δεν συμμετέχω ως κομπάρσος, σε ένα… θίασο τυχοδιωκτών!», τόνισε χαρακτηριστικά ο Μαλκότς Χασάν που αρνήθηκε να τεθεί και «επικεφαλής» του μειονοτικού συνδυασμού, «αφού θεωρεί «στημένο» παιχνίδι ακόμη και τις συγκεκριμένες διαβουλεύσεις που επί μήνες δεν «βγάλανε» τίποτα (!), κατηγορώντας ευθέως τα δύο μεγάλα κόμματα (ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία), ότι «με τον τρόπο αυτό θέλουν να ποδηγετήσουν και να οδηγήσουν σε διάλυση τον Δημοτικό Συνδυασμό ΙΣΟΤΗΤΑ για τον Δήμο Ξάνθης, για προσωπικά πολιτικά οφέλη κάποιων που δεν κοιτάζουν τα συμφέροντα της Μειονότητας και των δημοτών»!!!

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αρνήθηκαν να κατέβουν υποψήφιοι Δήμαρχοι Ξάνθης (στο δρόμο που χάραξε η Σιμπέλ) τόσο ο γιατρός και πρώην βουλευτής Ακήφογλου Μπιρόλ όσο και ο δικηγόρος Ορχάν Χατζηϊμπράμ αν και τους προτάθηκε στη προχθεσινή συνάντηση.

Τελικά αποφασίστηκε να γίνει μια τελευταία διαβούλευση την ερχόμενη Τετάρτη 6 Οκτωβρίου και να παρθεί η ΤΕΛΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ, ενώ υπάρχουν ήδη 15 περίπου υποψήφιοι μειονοτικοί σύμβουλοι. Σε περίπτωση πάντως που τελικά κατέβει ΑΥΤΟΝΟΜΟΣ ο μειονοτικός συνδυασμός, είναι πολύ πιθανό ο Μπαντάκ να κατέβει ως συνεργαζόμενος με το ψηφοδέλτιο του Δημάρχου Ξάνθης, ενώ «φαβορί» να τεθεί επικεφαλής της ΙΣΟΤΗΤΑΣ είναι ο πρώην Πρόεδρος της «παράνομης» ΤΕΞ κ.Χατζηχαλήλ Μεχμέτ που τον στηρίζει δυνατά και ο «Ψευτομουφτής» Ξάνθης κ.Μετέ. Συζητείται επίσης και το όνομα του γυμναστή κ.Ουστά Χουσεϊν ενώ ο βουλευτής κ.ΤΣΕΤΙΝ δεσμεύτηκε στη περίπτωση αυτή «να κατέβουν υποψήφιοι με το συνδυασμό ΙΣΟΤΗΤΑ όλοι οι συνεργάτες του στο πολιτικό του γραφείο»!
 
 
Πηγή:  http://maxitisthrakis.blogspot.com/