Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Χοντρό γλείψιμο των εφημερίδων της Κομοτηνής στον Πεταλωτή

"ΧΡΟΝΟΣ" ΚΑΙ "ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ" ΒΑΛΘΗΚΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΩΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΘΕΣΗ ΤΟΥ... ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
          ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΓΡΑΨΑΝ


Μπορεί ο Πεταλωτής να ορκίστηκε χθες Υφυπουργός Εσωτερικών και να έχει πλέον πάνω από το κεφάλι του όχι τον Πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου αλλά τον Γ. Ραγκούση, ωστόσο οι εφημερίδες της Κομοτηνής βάλθηκαν να μας πείσουν ότι αυτό αποτελεί αναβάθμιση. Βέβαια, μπορεί να έχουν και δίκιο, αν λάβουμε υπόψη ότι πραγματικός πρωθυπουργός είναι ο Ραγκούσης και απλά διακοσμητικός ο Παπανδρέου.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙ Ο "ΧΡΟΝΟΣ" ΣΤΗ ΣΤΗΛΗ ΜΙΚΡΟΚΟΜΟΤΗΝΑΪΚΑ:

Τρείς νέους υφυπουργούς αποκτά η κυβέρνηση αυξάνοντας τον αριθμό των θέσεων στο κυβερνητικό σχήμα.

-Μεταξύ αυτών και ο συντοπίτης μας Γιώργος Πεταλωτής που αναλαμβάνει καθήκοντα υφυπουργού Εσωτερικών.
-Παρόλο που δεν δόθηκε ιδιαίτερη δημοσιότητα σε αυτή την διαδικασία, αφού ήδη ο Γιώργος Πεταλωτής συνεχίζει να κατέχει και την θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου και υφυπουργού Παρά τω Πρωθυπουργό, τα σενάρια που έπεσαν στο τραπέζι ήταν δύο.
-Το ένα της υποβάθμισης των αρμοδιοτήτων του, λόγω αυξημένων καθηκόντων του Γιάννη Ραγκούση που έχει αναλάβει την κεντρική διεύθυνση της επικοινωνίας και ενημέρωσης, κάτι που δεν ευσταθεί βεβαίως αφού ο Γιώργος Πεταλωτής δεν χάνει καμία από τις υπάρχουσες αρμοδιότητες του.
-Και το δεύτερο της αναβάθμισης, αφού είναι ο μοναδικός που κατέχει δύο υφυπουργεία.
-Ιδιαίτερα στο υπουργείο Εσωτερικών, που η παρεμβατικότητα του αγκαλιάζει και άλλα υπουργεία και οι αρμοδιότητες έχουν στόχο την βασική πολιτική της κυβέρνησης, για τις αλλαγές στην δημόσια διοίκηση και τον Καλλικράτη που προωθεί η κυβέρνηση.
-Βασικός όμως στόχος της αναβάθμισης του Γιώργου Πεταλωτή ήταν η συμμετοχή του στην ομάδα σχεδιασμού και στρατηγικής της κυβέρνησης που ως κυβερνητικός εκπρόσωπος αναγκαζόταν να είναι απλώς παρατηρητής.
-Ενώ τώρα η συμμετοχή του αποκτά ενεργό ρόλο.
-Τώρα βέβαια υπάρχει μια απορία, άρα η Α.Μ. - Θ. έχει πέντε υπουργούς ή έξη, αφού ο Γιώργος Πεταλωτής έγινε διπλοθεσίτης υφυπουργός;
-Και πως θα τα μοιράσουν με τον Γιώργο Ντόλιο, αφού και αυτός είναι υφυπουργός Εσωτερικών;



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ Ο "ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ" ΣΤΗ ΣΤΗΛΗ "ΑΠΑΡΑΤΗΡΗΤΑ":

Αναβαθμισμένος ο Γιώργος Πεταλωτής πλέον ως Υφυπουργός Εσωτερικών, αφού θα συμμετέχει στην ομάδα Σχεδιασμού και Στρατηγικής της Κυβέρνησης. Με αυτή την αλλαγή ο Κομοτηναίος πολιτικός βγαίνει ενισχυμένος σε αρμοδιότητες και καθήκοντα, αποκτά και νέο γραφείο στο Υπουργείο Εσωτερικών και επιπλέον αρμοδιότητες στον τομέα Επικοινωνίας, ενώ παραμένει και ως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. Οι εξελίξεις αυτές ωφελούν αυτονόητα τη Ροδόπη, αφού ο Γιώργος Πεταλωτής έχει άμεσες προσβάσεις και νέα δικτύωση σε κομβικής σημασίας χώρους της Κυβέρνησης, όπως το Υπουργείο Εσωτερικών.