Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Ο Σκάι ασχολήθηκε στο δελτίο του με την μειονοτική ψήφο

Μίλησε σε ρεπορτάζ του καναλιού η Καραχασάν
Από ποιους ζητήθηκε αλλά αρνήθηκαν να μιλήσουν;
Τι είπε ο εκλογικός αναλυτής Δημήτρης Μαύρος;



Περίπου πέντε λεπτά ασχολήθηκε με την μειονοτική ψήφο στην Θράκη το δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του Σκάι. Ο απεσταλμένος του σταθμού Πρόδρομος Παπαηλιόπουλος έδωσε έμφαση στο εκτενές ρεπορτάζ του στην κάθοδο αυτόνομων μειονοτικών συνδυασμών στην Κομοτινή και την Ξάνθη ως προς τις δημοτικές εκλογές.

Το ρεπορτάζ ξεκίνησε με συνέντευξη της Καραχασάν, που ήταν υποψήφια υπερνομάρχης του ΠΑΣΟΚ αλλά τώρα κατεβαίνει υποψήφια δημοτική σύμβουλος Μύκης με μειονοτικό ανεξάρτητο συνδυασμό. Εγινε αναφορά στην Μουσταφάογλου και τον Αχμέτογλου, αν και τονίστηκε ότι κανείς από τους δύο δέχτηκε να κάνει δηλώσεις.

Επίσης τονίστηκε ότι ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αρης Γιαννακίδης αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις για την άλλοτε αντινομάρχη Ροδόπης και στενή του συνεργάτιδα, όπως και ο Γιώργος Παυλίδης για τον υποψήφιο του συνδυασμού του Ντερτιμάν, που έστειλε επιστολή στο υπουργείο Παιδείας διαμαρτυρόμενος για τη σχολική γιορτή της 28ης Οκτωβρίου.

Το ρεπορτάζ έκλεινε με απόψεις απλών μουσουλμάνων πολιτών, οι οποίοι μάλλον έδειχναν να αδιαφορούν για τις εκλογές και δίνουν τον δικό τους καθημερινό αγώνα για την επιβίωση, αλλά και με δημοσίευμα της μειονοτικής Μιλιέτ για τις συναντήσεις που είχαν μειονοτικοί παράγοντες στην Αθήνα, στο περιθώριο της πρόσφατης επίσκεψης Ερντογάν.

Στη συνέχεια, ο διευθυντής της Public Issue Δημήτρης μαύρος επιχείρησε μια ανάλυση της μειονοτικής ψήφου, η οποία τόνισε ότι είναι πάντα απρόβλεπτη, αν και στις τελευταίες αναμετρήσεις έδειχνε μια προτίμηση προς το ΠΑΣΟΚ. Τέλος συνέκρινε την κατάσταση τη σημερινή με εκείνη της περιόδου 1989-1993, διευκρινίζοντας όμως ότι η τωρινή είναι σαφώς πιο ύποπτη και επικίνδυνη δεδομένων των όσων έχουν συμβεί το μεσοδιάστημα στα Βαλκάνια.