Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Αλλαγή προέδρου στον "Σύλλογο Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτ. Θράκης"

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του BTTDD Φερρούχ Οζκάν.

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ  "ΑΖΙΝΛΙΤΣΚΑ"




Η παραίτηση του Φερρούχ Οζκάν αναφέρθηκε σε σημείωμα της γραμματείας του BTTDD σχετικό με την πρόσκληση που του απηύθυνε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Αμπντουλλάχ Γκιούλ σχετικά με την τελετή της 29 Οκτωβρίου.

Στο ενημερωτικό σημείωμα αναφερόταν πως ο Οζκάν λόγω της παραίτησης του δεν θα μπορούσε να μετάσχει στην τελετή της προεδρίας.

Να υπενθυμίσουμε πως στις 27 Ιουνίου είχαν συγκεντρωθεί πολλοί τέως και νυν πρόεδροι συλλόγων Δυτικοθρακιωτών και με μια κοινή ανακοίνωση τύπου καλούσαν τον Φερρούχ Οζκάν και το διοικητικό συμβούλιο του BTTDD να παραιτηθεί.


Ποιος θα έρθει στη θέση του ;

Είναι γνωστό πως εδώ και πολύ καιρό ο γενικός διευθυντής του IRCICA Χαλίτ Ερέν θέλει να φέρει σε αυτή τη θέση (του προέδρου του BTTDD) τον πρόεδρο του παραρτήματος Προύσας Χακάν Τσαβούσογλου. Αναμένεται πως η επιλογή αυτή θα ενισχυθεί και από το ότι ο υπεύθυνος για τους Τούρκους του εξωτερικού υπουργός Φαρούκ Τσελίκ αν και κατάγεται από το Άρτβιν, είναι βουλευτής Προύσας.

Δεν διέφυγε επίσης της προσοχής το ότι ο υπουργός Τσελίκ στην συνάντηση που είχε στην Αθήνα με την επιτροπή από την Δυτική Θράκη, αντί για κάποιον από την κεντρική διοίκηση του BTTDD είχε φέρει μαζί του έναν πρόεδρο τοπικού συλλόγου (Χακάν Τσαβούσογλου), και αυτό σχολιάστηκε πως το κόμμα ΑΚΠ επιθυμεί να δει τον Χακάν Τσαβούσογλου πρόεδρο του BTTD.

Αναμένεται πως στην συνέλευση που θα γίνει εκτός από τον Χακάν Τσαβούσογλου, υποψηφιότητα θα βάλει και ο τέως πρόεδρος του συλλόγου Μπουρχανετίν Χακγκιουντέρ

 
Πηγή:  http://tourkikanea.wordpress.com/