Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Από την Θράκη ο αποστολέας στο δέμα που ανησύχησε τον Σημίτη

Κυρία της περιοχής μας εμφανίζονταν ως αποστολέας στον φάκελο, ο οποίος αποδείχθηκε ότι δεν είχε βόμβα αλλά ήταν κακόγουστη φάρσα

ΤΙ ΠΕΡΙΕΙΧΕ ΤΟ ΔΕΜΑ; ΑΠΟ ΠΟΥ ΦΑΙΝΟΝΤΑΝ ΝΑ ΕΧΕΙ ΦΥΓΕΙ;



Σε κόκκινο συναγερμό ετέθη το σύστημα ασφαλείας του ελληνικού Κοινοβουλίου, καθώς δύο δέματα για τα οποία υπήρξαν βάσιμες υποψίες ότι εμπεριείχαν εκρηκτικές ύλες, έφθασαν από διαφορετικές κατευθύνσεις για εξέταση και εξουδετέρωση. Σε αμφότερες τις περιπτώσεις αποδέκτης των δεμάτων δεν ήταν η Βουλή.

Στην πρώτη ήταν ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κ. Σημίτης και το γραφείο του επί της οδού Ακαδημίας, στη δεύτερη, η πρεσβεία της Χιλής, με το ύποπτο δέμα να ακολουθεί μια περίεργη διαδρομή, μέσω Μεγάρου Μαξίμου και κατάληξη στη Βουλή!

Στο ήδη αποκλεισμένο από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, εξαιτίας διαδήλωσης στο Σύνταγμα, κτίριο του Κοινοβουλίου έφθασε προερχόμενος από την Ακαδημίας συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού, κρατώντας το ύποπτο αντικείμενο. Ηταν 11.30 π.μ. Η έρευνα έγινε αμέσως από ειδικούς μηχανισμούς τους οποίους διαθέτει η Βουλή. Ο πρώτος αυτός συναγερμός «έληξε» όταν διαπιστώθηκε ότι το ύποπτο δέμα εμπεριείχε απλώς «μπαταρίες και μια αριθμομηχανή. Ως αποστολέας εμφανιζόταν δήθεν κυρία από τον Εβρο.