Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Ο Απ. Κακλαμάνης καταγγέλει το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΑΝΕΦΕΡΕ
ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ
ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ"
(πριν το επεισόδιο σε βάρος του
στην εκδήλωση για την Θράκη
που διοργανώθηκε στην Αθήνα)



Οι τουρκικές εφημερίδες σε πρωτοσέλιδά τους αναφέρονται σε συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο. Γνωρίζετε υπό ποιες προϋποθέσεις; Ή, διαφορετικά, ξεπουλιέται η χώρα τόσο στο Αιγαίο όσο και στη Θράκη;


Η «συνεκμετάλλευση» υπήρξε από δεκαετίες δια καής πόθος της Άγκυρας, ως στοιχείο της επεκτατικής της στρατηγικής στο Αιγαίο. Είτε απειλώντας με πολεμική αναμέτρηση είτε «καλοπιάνοντας» με επιθέσεις φιλίας, η τουρκική ηγεσία διαχρονικά είναι σταθερά προσανατολισμένη σε αυτό το δόγμα. Βρίσκεται, όμως, σταθερά αντιμέτωπη με τη διαχρονική άρνηση όλων των ελληνικών κυβερνήσεων να αποδεχτούν οποιαδήποτε συζήτηση πέραν του γνωστού ζητήματος της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας. Αυτή πρέπει να είναι η θέση και της σημερινής ελληνικής κυβέρνησης.

Στη Θράκη τα πράγματα χρόνο με το χρόνο γίνονται όλο και πιο σοβαρά για όσους δεν εθελοτυφλούν στο όνομα της μικροκομματικής ψηφοθηρίας, που καταγγέλλει ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Παναγιώτης Σγουρίδης. Το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής λειτουργεί «ως κράτος εν κράτει». Παραβιάζει την εκλογική νομοθεσία μας, παρεμβαίνοντας στις τοπικές και εθνικές εκλογές μιας άλλης χώρας, στην οποία φιλοξενείται, επιδιώκοντας να θέσει Έλληνες πολίτες υπό την επιρροή του. Παραβιάζει, επίσης, ωμά τη διεθνή σύμβαση της Βιέννης του 1963 που περιγράφει ρητά και εξειδικευμένα τις αρμοδιότητες των προξενικών Αρχών.

Δεν κατανοώ τη διαχρονική ανοχή στις προκλήσεις και την υπονομευτική για την εθνική ασφάλεια της χώρας μας και την αρμονική συμβίωση όλων των Ελλήνων που ζουν στη Θράκη, χριστιανών και μουσουλμάνων και των τριών μειονοτικών ομάδων, ανάμειξη του τουρκικού προξενείου στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας μας.


Πηγή:  http://www.epikaira.gr/