Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Βελτίωση του καιρού στην Θράκη

Παραμένει το τσουχτερό κρύο και τα πολλά μποφόρ

Ως και μείον οκτώ η θερμοκρασία. Σημαντική βελτίωση από το απόγευμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΜΥ


Στα λευκά ντύθηκε και η Ελλάδα, μετά το παρατεταμένο καλοκαίρι, καθώς το τελευταίο 24ώρο η θερμοκρασία έχει κάνει βουτιά έως και 20 βαθμούς κελσίου.

Σε πολλές περιοχές της βόρειας Ελλάδας ο υδράργυρος κατρακύλησε κάτω από το 0, ενώ χιόνια από το βράδυ είδαν και οι κάτοικοι της Αττικής, στα βόρεια προάστια.
Στη βόρεια Ελλάδα οι χαμηλότερες θερμοκρασίες σημειώθηκαν σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, αυτήν την ώρα στην Κοζάνη και στη Φλώρινα, ο δείκτης του θερμομέτρου δείχνει  - 5 βαθμούς, ενώ -4 έχει η Πτολεμαϊδα και -1 η Δράμα.

Πάντως, προς το παρόν δεν έχουν παρατηρηθεί προβλήματα στο οδικό δίκτυο της χώρας. Σε πολλά σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου έχει σχηματιστεί παγετός, ενώ χωρίς αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων, προς και από τα χιονοδρομικά κέντρα της Βόρειας Ελλάδας.

Ωστόσο, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στα πελάγη απαγορευτικό απόπλου ισχύει για τις περισσότερες περιοχές της χώρας.
Ο καιρός σήμερα αναμένεται σχετικά βελτιωμένος στα δυτικά και βόρεια, ενώ η κακοκαιρία θα συνεχιστεί στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν σταδιακά από το απόγευμα.

Αναλυτικά, στην Θράκη θα έχουμε τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα ανατολικά. Παροδικές χιονοπτώσεις αναμένονται μόνο στη Χαλκιδική και πιθανώς πρόσκαιρα στα ορεινά.

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 τοπικά έως 9 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.

Θερμοκρασία: από μείον 8 έως 5 βαθμούς Κέλσιου!!!

.