Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Έκλεψαν μπριζόλες, πανσέτες, λουκάνικα και κοτόπουλα από παραδοσιακό θρακιώτικο κρεωπωλείο

Οι δράστες άδειασαν σχεδόν όλο το ψυγείο και θα κάνουν χορτάτα Χριστούγεννα, ενώ άφησαν ανέπαφο το ταμείο
Αν και τριγύρω υπάρχουν καφενεία ανοιχτά μέχρι αργά και η αστυνομία είναι στα 50 μέτρα, κανείς δεν πήρε χαμπάρι
       ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ
«Η μητέρα μου είχε το κρεοπωλείο για 39 χρόνια με αυτό ανέστησε την οικογένειά μας, εγώ το λειτουργώ τα τελευταία 7 χρόνια’ θα πει η Φρειδερίκη Γεωργιάδου που δραστηριοποιείται στην Νέα Καλλίστη ένα χωριό 700 περίπου κατοίκων που θεωρείται το κέντρο της ευρύτερης περιοχής. Είναι το μοναδικό κρεοπωλείο, ένα μικροσκοπικό κατάστημα που όμως έχει φήμη για τα χειροποίητα μοσχοβολιστά λουκάνικα και τα ψαγμένα κρεατικά του, όλα ντόπια. Οι κλέφτες δεν ξέρουμε αν τα γνώριζαν όλα αυτά πάντως παραβίασαν την πόρτα με κατσαβίδι κάτι σχετικά εύκολο, αφού δεν υπήρχαν πρόσθετα μέτρα ασφαλείας, μπήκαν στο εσωτερικό κι άδειασαν με άνεση χρόνου όπως φαίνεται το ψυγείο που λόγω και γιορτών ήταν γεμάτο με κρεατικά όλων των ειδών.

«Πήραν λουκάνικα, μπριζόλες, κοτόπουλα πανσέτες, σπάλες χοιρινά μοσχάρια κι άφησαν μόνο ένα μεγάλο μπούτι γιατί προφανώς δεν μπόρεσαν να το μετακινήσουν» θα πει η κ. Φρειδερίκη που είδε το πρωί όταν πήγε να ανοίξει την πόρτα διάπλατα ανοικτή όπως και το ψυγείο εντελώς άδειο.

Η γυναίκα πρώτη φορά αντιμετωπίζει θέμα κλοπής. Ο φόβος και η αγωνία τους είναι μήπως ξανάρθουν


Σκέφτεστε για κάποια μέτρα;

-Ναι, θα βάλουμε έναν συναγερμό, μια κλειδαριά ασφαλείας ότι μπορούμε

Μέχρι τώρα δεν είχατε τέτοια κρούσματα;

-Όχι, κάποιοι μπήκαν στα καφενεία δίπλα για χρήματα, αλλά σε κρεοπωλείο πρώτη φορά.

Σας πήραν και το ταμείο;

-Όχι, η ταμειακή ήταν ανοιχτή και ότι κέρματα είχα μέσα, όλα ήταν μέσα, δεν πήραν τίποτα. Ήρθαν μόνο για κρέατα όπως φαίνεται ήξεραν τι έπαιρναν

Δεν είδε κανείς τίποτα;

-Έγινε αργά, γιατί μέχρι τις 01:00 ήταν ανοιχτό το μαγαζί. Μετά την 01:00 πρέπει να έγινε αυτό. Πάντως προβληματίζομαι πλέον. Είχε τύχει κάποιες φορές να ξεχάσουμε να κλειδώσουμε και δεν μας πήραν το παραμικρό και τώρα παραβιάζουν την πόρτα και τα σηκώνουν όλα…».

Το μοναδικό κρεοπωλείο στην περιοχή μετρά τις απώλειές του ενώ όπως φαίνεται στο καιρό της κρίσης και της πείνας τα καταναλωτικά αγαθά μπαίνουν στον στόχο. Κάποιοι κλέβουν κρέατα, άλλοι ψάρια από τα νταλιάνια. Ληστείες σε τράπεζες, κλοπές σε σπίτια και καταστήματα, και οικονομικά σκάνδαλα στην ημερήσια διάταξη δείχνουν ότι ήδη μπήκαμε στον αστερισμό των κακοποιών που δεν διστάζουν προκειμένου να επιτύχουν το σκοπό τους να κάνουν οτιδήποτε. Τα μέτρα ασφαλείας επιβάλλεται να υπάρχουν για όποιον έχει ακόμη την ρομαντική ιδέα ότι ζούμε σε μια ήσυχη γειτονιά ή μια μικρή κοινωνία με μηδενική εγκληματικότητα.

Το περίεργο είναι ότι η κίνηση στο κρεοπωλείο από την παρουσία των κλεπτών που έγινε μεταμεσονύκτιες ώρες και με πολικό ψύχος χθες το βράδυ μετά την αλλαγή θερμοκρασίας, δεν την αντιλήφθηκε κανείς ασχέτως αν δίπλα και απέναντι υπάρχουν καφενεία ενώ και η αστυνομία είναι στα πενήντα μέτρα από τον τόπο του συμβάντος. Αυτό δείχνει ότι και οι κλέφτες έχουν αποθρασυνθεί αφού προκειμένου να πετύχουν το σκοπό τους ρισκάρουν τα πάντα.


Πηγή:  http://www.xronos.gr/