Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Ντοκουμέντο: Βίντεο με τους δρόμους των λαθρομεταναστών και τα μπλόκα της Frontex στον Έβρο

Δόθηκαν στην δημοσιότητα από την Αστυνομία και συγκλονίζουν

Εικονίζεται καθαρά ο τρόπος που κυκλώματα φέρνουν μετανάστες στην Θράκη μέσα στην άγρια νύχτα

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΤΡΙΑ ΒΙΝΤΕΟ

Τρία συγκλονιστικά βίντεο στα οποία απεικονίζεται καθαρά η είσοδος λαθρομεταναστών στα σύνορα μας με την Τουρκία στον Έβρο, έδωσε στο φως η αστυνομία.

Μέσα στο απόλυτο σκοτάδι, ομάδα λαθρομεταναστών προσπαθεί να περάσουν απαρατήρητοι τα σύνορα και να φτάσουν στη χώρα μας, περνώντας από δύσβατα μονοπάτια γεμάτα κινδύνους.

Σύμφωνα πάντως, με τα νέα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία, τα περιστατικά αυτά έχουν μειωθεί αισθητά τους τελευταίους μήνες, με την συνεργασία των συνοριοφυλάκων της Frontex με τους Έλληνες αστυνομικούς να σημειώνει τεράστια επιτυχία.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Έβρου, κ. Κώστας Χατζηαναγνώστου, από την εγκατάσταση του ευρωπαϊκού κλιμακίου, στις αρχές Νοεμβρίου, η είσοδος λαθρομεταναστών στο ελληνικό έδαφος είναι μειωμένη κατά 50% στη ζώνη ευθύνης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηαναγνώστου, η συνεργασία με το κλιμάκιο της Frontex, είναι εποικοδομητική κι αγαστή και τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα θετικά, αν και όχι ικανοποιητικά για την ουσιαστική, όπως υπογραμμίζει, αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού ζητήματος.

Στην από κοινού δράση αποτροπής εισόδου παράνομων αλλοδαπών, το κλιμάκιο της Frontex χρησιμοποιεί προηγμένα τεχνικά μέσα, ενώ οι επιχειρήσεις γίνονται τόσο από το έδαφος, όσο κι από τον αέρα, με τη χρήση ελικοπτέρου.

Σημειώνεται ότι, η πλειονότητα των παράνομων αλλοδαπών που περνούν από την Τουρκία στη χώρα μας, κρατούνται προσωρινά στον Ειδικό Χώρο Παραμονής Λαθρομεταναστών στο Φυλάκιο Έβρου, που μπορεί να φιλοξενήσει 375 άτομα.