Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Χωρίς είδικες στολες και κράνη οι µοτοσυκλετιστές της ΔΙΑΣ

«Αοπλοι» στο κρύο και στα τροχαία ατυχήµατα οι αστυνομικοί της Ροδόπης, σύμφωνα με καταγγελία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Χωρίς είδίκες ςτολες και κράνη υποχρεώνονταινα εκτελούν τις περιπολίες τους, όπως καταγγέλλουν αστυνοµικοί της οµάδας ΔΙΑΣ. Το τελευταίο διάστηµα πληθαίνουν οι διαµαρτυρίες, µε αποδέκτες το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., για την κακή κατάσταση του εξοπλισµού που δόθηκε στην οµάδα ΔΙΑΣ, η οποία θεωρείται µε βάση τον επιχειρησιακό σχεδιασµό της ΕΛ.ΑΣ., αιχµή του δόρατός της.

«Μας δόθηκαν στολές οι οποίες όχι µόνο δεν µας προστατεύουν στις πτώσεις από τις µηχανές, αλλά δεν µπορούν να προστατεύσουν ούτε από το κρύο», καταγγέλλει στα «ΝΕΑ» αστυνοµικός της οµάδας ΔΙΑΣ. Αυτός όπως και πολλοί συνάδελφοί του έχουν υποχρεωθεί να πληρώσουν από την τσέπη τους για µια στολή, γάντια και κράνος που θα µπορεί να τους εξασφαλίσει τη µίνιµουµ απαιτούµενη προστασία. Στο ίδιο πνεύµα, οι Ενώσεις Αστυνοµικών Υπαλλήλων Σάµου, Καβάλας, Ροδόπης και Αττικής µε ανακοινώσεις τους καταγγέλλουν πως δεν τους χορηγήθηκε η προβλεπόµενη ειδική στολή.

Τα προβλήµατα στον εξοπλισµό της οµάδας ΔΙΑΣ είχαν επισηµανθεί από την αρχή της λειτουργίας της, όταν πολλοί από τους αστυνοµικούς που επιλέχθηκαν να τη στελεχώσουν είχαν αγοράσει µε δικά τους χρήµατα τα κράνη τους ελλείψει εξοπλισµού. Το θέµα αυτό διορθώθηκε στην πορεία µε την προµήθεια κρανών µέσω διαγωνισµού, τα οποία όµως – όπως προκύπτει από τις οχλήσεις των αστυνοµικών στη φυσική και πολιτική τους ηγεσία – δεν έφτασαν για όλους.

Λίγο καιρό αργότερα πραγµατοποιήθηκε διαγωνισµός και για την προµήθεια ειδικής στολής, η οποία θα έπρεπε να ήταν αδιάβροχη και να προφύλασσε τους αστυνοµικούς από το κρύο. Με την παραλαβή των πρώτων παρτίδων διατυπώθηκαν παράπονα για την ποιότητά τους. Οπως χαρακτηριστικά καταγγέλθηκε, «µε την πρώτη βροχή οι στολές γέµισαν νερά». Τότε αρκετοί αστυνοµικοί επέλεξαν να αγοράσουν µε δικά τους χρήµατα εξοπλισµό.

«Η προµήθεια των υλικών, των στολών και του εξοπλισµού έγινε ύστερα από υποδείξεις των αστυνοµικών, ώστε να πληρούν τις προϋποθέσεις οµαλής λειτουργίας της οµάδας ΔΙΑΣ», απαντούν στα «ΝΕΑ» παράγοντες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που επισηµαίνουν: «Ο εξοπλισµός έχει δοθεί στις αστυνοµικές διευθύνσεις. Εάν από εκεί µοιράστηκαν ως έπρεπε, είναι θέµα των διευθύνσεων».


Πηγή:  http://www.tanea.gr/