Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Ο Άνθιμος Θεσσαλονίκης στον... Ανθιμο της Αλεξανδρούπολης

Ερχεται από την
συμπρωτεύουσα
στην πόλη όπου
ήταν για χρόνια
μητροπολίτης

                   ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ
        ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ;


Στην Αλεξανδρούπολη θα βρεθεί την ερχόμενη Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, με αφορμή τη δεσποτική εορτή της Υπαπαντής, αλλά και τη χειροτονία ενος πνευματικού του τέκνου. Μετά από αρκετό καιρό, ο Άνθιμος Θεσσαλονίκης θα βρεθεί στην περιοχή που υπηρέτησε ως Μητροπολίτης και μάλιστα το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα δεχθεί για ευχές τους πιστούς στο Ανθίμειο Εκκλησιαστικό Κέντρο δίπλα στην Αγία Κυριακή.

Μετά από τις πρόσφατες δηλώσεις του για το τείχος στα σύνορα του Έβρου, οι οποίες βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με τις απόψεις του νυν Μητροπολίτη ΑΛεξανδρούπολης, αναμένεται με ενδιαφέρον αν θα υπάρξει κάποια αναφορά στο θέμα.

Με την ευκαιρία της Δεσποτικής Εορτής της Υπαπαντής θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής Αλεξανδρουπόλεως, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμο. Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας θα τελεσθεί η χειροτονία σε διάκονο του κ. Παναγιώτη Καραθανάση. Ο κ. Καραθανάσης είναι πνευματικό τέκνο τοῦ Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου και κατάγεται από τον Προβατώνα. Είναι τελειόφοιτος του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας ΤΕΙ Καβάλας, θα υπηρετήσει ως άγαμος κληρικός την Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως και θα εγγραφεί στην αδελφότητα της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Αετοχωρίου. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας θα γίνει και η καθιερωμένη εδώ και χρόνια βράβευση της γυναίκας ως μητέρας, ως γιαγιάς και ως υποψήφιας μητέρας.


Πηγή:  http://www.telegramm.gr/