Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Ερώτηση Κοντού στη Βουλή για το νοσοκομείο Ξάνθης

Καταγγέλει κινδύνους που αντιμετωπίζουν πολίτες και προσωπικό όποτε το επισκέπτονται

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ
ΤΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΠΡΟΣ
ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ανδρέα Λοβέρδο.


Η κατάσταση στο νοσοκομείο Ξάνθης κάθε μέρα που περνάει γίνεται ακόμα πιο προβληματική για την λειτουργία του.

Η έλλειψη ιατρικού προσωπικού και οι χωρίς λογική αποφάσεις του Διοικητού του νοσοκομείου όσον αφορά τις εφημερίες και ιδιαίτερα αυτές που άπτονται της ετοιμότητας νευραλγικών τμημάτων, οδηγούν σε σαφή παραβίαση της κείμενης νομοθεσίας, κυρίως όμως θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών της Ξάνθης που έχουν ανάγκη τις υπηρεσίες του νοσοκομείου

Για την απαράδεκτη και επικίνδυνη αυτή κατάσταση που βρίσκεται το νοσοκομείο Ξάνθης οι γιατροί του νοσοκομείου σε επιστολή τους προς τον Διοικητή του νοσοκομείου Ξάνθης αναφέρουν και καταγγέλλουν μεταξύ των άλλων τα εξής.

«Η ενέργειά σας να καταργήσετε τις εφημερίες ετοιμότητας νευραλγικών τμημάτων όπως η Παιδιατρική και η Παθολογική, οδηγεί σε σαφή παραβίαση της νομοθεσίας για την διακομιδή των ασθενών: οι διασωληνομένοι ασθενείς δεν θα διακομίζονται πλέον συνοδεία ειδικού γιατρού. Με την ενέργειά σας αυτή αναλαμβάνετε πλέον το 100% της ευθύνης για την επιβίωση η όχι των ευρισκομένων σε άμεσο κίνδυνο των ασθενών.

Εσείς μπορεί να αψηφάτε το ενδεχόμενο να καταδικαστείτε για θανάτους ασθενών, εμείς όμως όχι απλώς δεν θα συνδράμουμε σ αυτές τις άκρως επικίνδυνες πρακτικές, αλλά θα προσφύγουμε οι ίδιοι στη Δικαιοσύνη για κάθε ατυχές περιστατικό (πράγμα που απευχόμαστε).

Δεν έχετε κανένα δικαίωμα να παίζετε με τις ζωές του Ξανθιώτικου λαού. Σας γνωρίζουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε με κάθε μέσο την υγεία των συμπολιτών μας.»

Στην ίδια ανακοίνωση των γιατρών της Ξάνθης όσον αφορά το παιδιατρικό τμήμα αναφέρονται τα εξής:

«Και εάν μεν στην περίπτωση των αναισθησιολόγων δεν υπήρχε άμεση ευθύνη της διοίκησης, γιατί οι αναισθησιολόγοι ήταν μόνο τρείς και ήταν αδύνατο και παράνομο να εφημερεύουν περισσότεροι του ενός κάθε μέρα, στην περίπτωση των παιδιάτρων ο αποκλειστικός υπεύθυνος είστε εσείς: εσείς γιατί ενώ μέχρι 31.12.2010 εφημέρευε πάντα 1 παιδίατρος σε ενεργό εφημερία και 1 σε ετοιμότητα (ακριβώς για τις διακομιδές, απαγορεύσατε τις εφημερίες ετοιμότητας της παιδιατρικής κλινικής (παρόλο που το προσωπικό επαρκεί να καλύψει όλο τον μήνα με 1 παιδίατρο σε ενεργό εφημερία και 1 σε ετοιμότητα)».


Ερωτάται ο κ. Υπουργός.

Πότε επιτέλους θα ευαισθητοποιηθεί και θα αναλάβει τις ευθύνες του, προκειμένου το νοσοκομείο Ξάνθης, το οποίο παραδόθηκε από την προηγούμενη Κυβέρνηση στην σημερινή σε συνθήκες πολύ ικανοποιητικής λειτουργίας, να ξαναλειτουργήσει χωρίς να προκαλεί κινδύνους για την υγεία των πολιτών της Ξάνθης, που προσέρχονται για νοσηλεία σ αυτό;


Ο ερωτών Βουλευτής

Αλέξανδρος Κοντός

Βουλευτής Ξάνθης

.