Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Εγκρίθηκε η «μάσκα» του Καρναβαλιού από το Γκίνες

Θα μπει στο βιβλίο με τα ρεκόρ η Ξάνθη
Πόσο μειωμένος θα είναι ο προϋπολογισμός;
Ποιο διάσημο συγκρότημα θα τραγουδήσει;
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Την έγκριση του Guinness world of records πήρε τελικά, αν και καθυστερημένα ο Δήμος της Ξάνθης για την κατασκευή της μεγαλύτερη καρναβαλικής μάσκας που έχει γίνει ποτέ. Σύμφωνα με το σχέδιο της ΔΗΚΕΞ η μάσκα θα αποτελέσει μια σημαντική εκδήλωση προώθησης του θεσμού, σχεδόν ανέξοδα, και πρόκειται για μια τεράστια μάσκα που θα έχει ως υλικό τη φελιζόλ και θα φιλοτεχνηθεί από τους γλύπτες που συνεργάζονται με το Δήμο της Ξάνθης.

Όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι της ΔΗΚΕΞ, μετά την καθυστέρηση των υπευθύνων του βιβλίου Guinness να δώσουν την έγκριση, το προσωπικό έχει επιδοθεί σε ένα αγώνα δρόμου προκειμένου προετοιμαστεί η εκδήλωση, εφόσον, αυτό είναι δυνατό, για την κατασκευή της γιγαντιαίας μάσκας. Πιθανότερη ημερομηνία είναι η επίσημη έναρξη του Καρναβαλιού και εναλλακτική η παραμονή της Παρέλασης.


Στο 1/3 ο Προυπολογισμός φέτος.

Κατά τα άλλα η ΔΗΚΕΞ τις τελευταίες ημέρες «κλείνει» το πρόγραμμα των εκδηλώσεων. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Επιχείρησης Μανώλη Φανουράκη, ο προϋπολογισμός των Φετινών Θρακικών Λαογραφικών Εορτών από τις 600.000 που έφτασε πέρυσι, αναμένεται ότι θα συμπιεστεί στις 200.000 ευρώ, φέτος, χωρίς να υπάρξει κάποια σημαντική πτώση της ποιότητας των εκδηλώσεων, θεωρώντας εξάλλου ότι το κέφι είναι αυτό που καταξιώνει το θεσμό.


Onirama το μεσημέρι του τελευταίου Σαββάτου.

Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει μέχρι στιγμής οι Onirama θα είναι το νεανικό σχήμα που θα βρεθεί στη μεγάλη συναυλία του Σαββάτου 5 Μαρτίου, παραμονή της παρέλασης, που έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια ως μια μεγάλη ανοιχτή συναυλία στην κεντρική πλατεία.

Οι συνήθεις και καθιερωμένες εκδηλώσεις δεν θα λείψουν ενώ το βράδυ πριν την παρέλαση προετοιμάζεται μια καινοτομία: Ο Δήμος σε συνεργασία με την Εμπορική Λέσχη, οργανώνουν μια βραδιά ως «Χορό των ΘΛΕ» που θα καθιερωθεί , θα έχει αντίτιμο και θα διαθέτει κάθε χρόνο τα κέρδη της σε κοινωφελείς σκοπούς.



Πηγή:   http://www.xanthipress.gr/