Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Στα δικαστήρια απειλούν να καταφύγουν οι γιατροί του νοσοκομείου Ξάνθης

Καταγγέλουν τον διοικητή του νοσοκομείου Θανάση Μπαμπαλίδη με αίτημα να επαναφέρει τις εφημερίες ετοιμότητας στο νοσοκομείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Με προσφυγή στη Δικαιοσύνη απειλούν τον διοικητή του νοσοκομείου Ξάνθης Θανάση Μπαμπαλίδη, τα μέλη της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Ξάνθης αν ο διοικητής δεν επαναφέρει τις εφημερίες ετοιμότητας στο νοσοκομείο.

Με ανοιχτή επιστολή προς τον κ. Μπαμπαλίδη, οι γιατροί του νοσοκομείου αναφέρουν τρία περιστατικά, για τα οποία χρειάστηκε ο εφημερεύον γιατρός, είτε της Παθολογικής Κλινικής είτε της Παιδιατρικής, να συνοδεύει διασωληνωμένο άτομο σε νοσοκομείο άλλης πόλης ή να εξυπηρετήσει ταυτόχρονα περισσότερα από ένα έκτακτα περιστατικά, σημειώνοντας ότι αν υπήρχε εφημερία ετοιμότητας δεν θα χρειάζονταν να εγκαταλείψει την υπηρεσία του ο εφημερεύον γιατρός της κάθε κλινικής του νοσοκομείου.

Οι γιατροί επισημαίνουν, μεταξύ άλλων, στην ανοιχτή επιστολή τους προς το κ. Μπαμπαλίδη ότι «είναι δικαίωμά σας να πιστεύετε ότι η κλωνοποίηση ανθρώπων έχει ήδη επιτευχθεί, σας παρακαλούμε όμως να σταματήσετε να θεωρείτε ότι έχει εφαρμογή στους εφημερεύοντες γιατρούς του νοσοκομείου, γιατί οι συνέπειες για την υγεία των ασθενών - και όχι μόνο - θα είναι ανυπολόγιστες!». «Η ενέργειά σας» συνεχίζεται στην επιστολή, «να καταργήσετε τις εφημερίες ετοιμότητας νευραλγικών τμημάτων, όπως η Παιδιατρική και η Παθολογική, οδηγεί σε σαφή παραβίαση της νομοθεσίας για τη διακομιδή των ασθενών: οι διασωληνωμένοι ασθενείς δεν θα διακομίζονται πλέον συνοδεία ειδικού γιατρού. Με την ενέργειά σας αναλαμβάνετε πλέον το 100% της ευθύνης για την επιβίωση ή όχι των ευρισκομένων σε άμεσο κίνδυνο ασθενών. Εσείς μπορεί να αψηφάτε το ενδεχόμενο να καταδικαστείτε για θανάτους ασθενών, εμείς, όμως, όχι απλώς δεν θα συνδράμουμε σε αυτές τις άκρως επικίνδυνες πρακτικές, αλλά θα προσφύγουμε οι ίδιοι στη Δικαιοσύνη για κάθε ατυχές περιστατικό (πράγμα που απευχόμαστε). Δεν έχετε κανένα δικαίωμα να παίζετε με τις ζωές του Ξανθιώτικου λαού. Σας γνωρίζουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε με κάθε μέσον την υγεία των συμπολιτών μας».

Από την πλευρά του, ο διοικητής του νοσοκομείου Θανάσης Μπαμπαλίδης, σε δηλώσεις του τονίζει ότι «οι εφημερίες είναι αυτές που προβλέπονται και εξασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία, τόσο του νοσηλευτικού ιδρύματος όσο και των εφημερευόντων κλινικών». Ωστόσο, ο κ. Μπαμπαλίδης δεν κρύβει πως η έλλειψη επαρκούς προσωπικού είχε ως αποτέλεσμα να περιοριστούν οι εφημερίες ετοιμότητας, χωρίς ωστόσο όπως είπε- να διαταραχθεί η λειτουργία του νοσοκομείου Ξάνθης. Τέλος, ο διοικητής του νοσοκομείου επισημαίνει ότι από μέρους της διοίκησης έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, το οποίο θα καλύψει τις κενές οργανικές θέσεις.


Πηγή:  http://www.agelioforos.gr/