Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Σε πλήρη ετοιμότητα οι Λιμενικές Αρχές της Θράκης

Τι απαντά ο υπουργός Χρήστος Παπουτσής στην ερώτηση που του είχε καταθέσει η Όλγα Ρενταρή για τις λιμενικές αρχές


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



«Σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα» βρίσκονται 10 συγκεκριμένα οχήματα και σκάφη του Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, των υπολιμεναρχείων Σαμοθράκης και Λάγους και των Λιμενικών Σταθμών Αβδήρων, Μαρώνειας και Φαναρίου, διαβεβαιώνει η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, απαντώντας σε ερώτηση που είχε καταθέσει η βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ, Όλγα Ρενταρή-Τέντε με θέμα τις «λιμενικές αρχές Θράκης».

Σχετικά με τον εξοπλισμό για την κάλυψη των επιχειρησιακών αναγκών, ο υπουργός σημειώνει ότι οι ανάγκες καλύπτονται σε εθνικό επίπεδο και όχι σε κάθε νομό ή περιφέρεια ξεχωριστά, «συνεκτιμώντας τις τυχόν λαθρομεταναστευτικές ροές και τις άλλες ανάγκες σε μέσα ανά περιοχή».

Τέλος, στο σκέλος της ερώτησης που αφορούσε τα κοινοτικά προγράμματα στα οποία ανήκει το Λιμενικό Σώμα, ο Χρήστος Παπουτσής απαντά πως οι προτάσεις έχουν υποβληθεί για χρηματοδότηση και έχουν ενταχθεί προς έγκριση οι προμήθειες περιπολικών σκαφών, οχημάτων, μοτοσικλετών και λοιπού εξοπλισμού. Όσον αφορά τις δράσεις του Ταμείου Εξωτερικών Συνόρων 2009 και 2010, βρίσκεται σε εξέλιξη η προμήθεια ειδικού εξοπλισμού ώστε να διατεθεί στις Λιμενικές Αρχές της μεθορίου.

.