Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Συντάραξε το πανελλήνιο η σύλληψη 72χρονου επαίτη που οδηγήθηκε στις φυλακές Κομοτηνής με κλούβα

«Νοιώσαμε πολύ άσχημα, κάναμε ό,τι μπορούσαμε για τον άνθρωπο» εξομολογείται ο αρχιφύλακας των φυλακών Πέτρος Δουδουλακάκης    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Στη φυλακή τον έλουσαν και τον έντυσαν από την κορφή ως τα νύχια, με καινούργια ρούχα εσώρουχα και παπούτσια και φρόντισαν με μειωμένο εισιτήριο, ύστερα από παρέμβαση στον πρόεδρο Πέτρο Δεληγκιόζη να τον γυρίσουν πίσω στην Αθήνα, αφού ήδη είχε εκτίσει με τη μεταγωγή την ποινή των 5 ημερών ως κρατούμενος.

Την υπόθεση έφερε χθες στην επιφάνεια «ο ΧΡΟΝΟΣ». Ένα γεροντάκι που ζητιάνευε, γιατί δεν είχε στον ήλιο μοίρα, συνελήφθη από αστυνομικούς, λες και ήταν ο Ρωχάμης, οδηγήθηκε στο αυτόφωρο, καταδικάστηκε σε 10 μέρες φυλάκιση, την οποία δεν είχε να πληρώσει και αμέσως με εντολή εισαγγελέως θα έπρεπε να την εκτίσει σε φυλακή. Έτσι αποφασίστηκε να φύγει από την Αθήνα, από τον χώρο του και μεταφερθεί στην Κομοτηνή.

Ήξερε, άραγε, η εισαγγελέας πού είναι η πόλη μας στον χάρτη; Ο άνθρωπος φορτώθηκε στο μεταγωγών, ταξίδεψε με χειροπέδες σε όλα τα αστυνομικά τμήματα, όπου και διανυκτέρευε με πρεζόνια, βαρυποινίτες και άλλους κρατουμένους, για να καταλήξει μετά από 7 μέρες στην Κομοτηνή, έχοντας ήδη εκτίσει την επιβαλλόμενη από τον νόμο κράτηση. Ο διευθυντής της φυλακής έπρεπε να τον αφήσει ελεύθερο, αλλά ο δύστυχος κρατούμενος δεν ήξερε καν σε ποιο μέρος βρίσκεται και τα είχε χαμένα.

Έτσι, μάζεψαν κάποια χρήματα, τον έλουσαν, του έδωσαν ρούχα και παπούτσια, τον φρόντισαν όσο μπορούσαν και ο ίδιος ο αρχιφύλακας, Πέτρος Δουδουλακάκης, με αυτοκίνητο της εξωτερικής φρουράς τον πήγε στο ΚΤΕΛ, εξασφαλίζοντάς του το εισιτήριο, για να γυρίσει στην Αθήνα, όπου και θα επαιτεί για να ζήσει. Ελπίζουμε το ίδιο σκηνικό να μην επαναληφθεί.


Πηγή:  http://www.xronos.gr/