Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Κόπηκε η δωρεάν μετακίνηση για ΑΜΕΑ στα mini bus της Κομοτηνής

Εντελώς απροειδοποίητα

Με μια φωτοτυπία στα παρμπρίζ ενημερώθηκαν οι δικαιούχοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Με μία φωτοτυπία στα παρμπρίζ ενημερώθηκαν οι δικαιούχοι Η πανελλήνια Ομοσπονδία αστικών συγκοινωνιών ενημέρωσε χθες ότι δεν πληρώθηκε από το υπουργείο και διακόπτει τη δωρεάν μετακίνηση, πλην των τυφλών.

Μία φωτοτυπία που αναρτήθηκε στο παρμπρίζ των μικρών λεωφορείων της Κομοτηνής ενημέρωνε τους κατόχους κάρτας πρόνοιας, ότι πλέον για την μετακίνησή τους θα πρέπει να καταβάλλουν το αντίστοιχο αντίτιμο διαδρομής.

Η εξέλιξη αυτή ξάφνιασε δυσάρεστα τους χρήστες μεταξύ των οποίων και ο συνταξιούχος Θεόδωρος Πετράκης κάτοχος κάρτας πρόνοιας, ο οποίος κατήγγειλε το σχετικό γεγονός στο «Χ». «Το χαρτί τοιχοκολλήθηκε στα λεωφορεία της πόλης μας χωρίς προηγουμένως να έχουμε κάποια προειδοποίηση. Οι οδηγοί μας ενημέρωναν ότι πρέπει να πληρώσουμε εισιτήρια για να μετακινούμαστε πλέον».

Ο κ. Πετράκης θορυβημένος από την εξέλιξη αυτή, η οποία θα σημάνει μία πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση για τον ίδιο αλλά και πολλούς ακόμα χρήστες των μικρών λεωφορείων, επιδίωξε συνάντηση με τον πρόεδρο του αστικού ΚΤΕΛ. Η συνάντηση έγινε και ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ προσπάθησε να του εξηγήσει ότι το θέμα είναι οικονομικό.

Ευθύνες στο υπουργείο επιρρίπτει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστικών Συγκοινωνιών

Μόλις μία μέρα από την εξέλιξη που ξάφνιασε τους κατόχους κάρτας πρόνοιας η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστικών Συγκοινωνιών, με επιστολή του προς τα Αστικά ΚΤΕΛ Α.Ε. και ΚΤΕΛ όλης της χώρας, παρότρυνε να μην δέχονται τη δωρεάν μετακίνηση των κατόχων καρτών ΑμεΑ.

Όπως αναφέρεται σχετικά στην επιστολή, «όπως γνωρίζετε, με αποκλειστική ευθύνη του υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, δεν πληρωθήκαμε τη 2η δόση 2010 για τη μεταφορά των ΑμεΑ. Παρά ταύτα, δώσαμε παράταση δωρεάν μεταφοράς μέχρι 31-1-2011, με την ελπίδα ότι θα υπογράφαμε νέα σύμβαση με το υπουργείο για το έτος 2011. Δυστυχώς, μετά από αλλεπάλληλες συναντήσεις και λόγω μη ύπαρξης προϋπολογισμού, αυτό δεν κατέστη δυνατόν. Μετά τα παραπάνω, καλούνται άπαντα τα ΚΤΕΛ να μη δέχονται τη δωρεάν μετακίνηση των κατόχων καρτών ΑμεΑ. Εξαίρεση να υπάρχει μόνο για τους τυφλούς συνανθρώπους μας.

Η επιστολή που υπογράφουν ο πρόεδρος Καλλέργος Βουλγαράκης και ο γενικός γραμματέας Παύλος Παυλίδης, κοινοποιήθηκε στη γεν. γραμματεία Πρόνοιας και τον Γ. Κατριβάνο, τον γεν. διευθυντή Πρόνοιας και την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία.


Πηγή:  http://www.xronos.gr/