Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Επίθεση ΠΑΣΟΚ Ξάνθης σε Κοντό - Παυλίδη για το αρδευτικό


Βγήκε ανακοίνωση από
την Νομαρχιακή Επιτροπή
σε υψηλούς τόνους και με
τίτλο:  «Υπάρχει και φιλότιμο»

                   ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ



«Παρακολουθούμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το "κρεσέντο" δηλώσεων των στελεχών της ΝΔ, που προσπαθούν δεξιά και αριστερά να δικαιολογήσουν το μέγεθος της καταστροφής που αφήνουν πίσω τους από όπου και αν άσκησαν διοίκηση στον τόπο τα τελευταία χρόνια. Δυστυχώς για αυτούς η πραγματικότητα είναι τόσο σκληρή που στις κραυγές αγωνίας στις οποίες επιδίδονται προκειμένου να διασωθούν πολιτικά ξεπερνούν κάθε όριο δεοντολογίας και τα επιχειρήματά τους πια δεν αντέχουν στην κοινή λογική.

Οι πολίτες όμως θυμούνται. Γνωρίζουν καλά ότι η υλοποίηση του αρδευτικού, ως αίτημα του αγροτικού κόσμου της περιοχής, υιοθετήθηκε από την οργάνωση και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και οδήγησε στην εξαγγελία του έργου και την δέσμευση της κεντρικής εξουσίας δια στόματος του τότε πρωθυπουργού κ. Κ. Σημίτη στα εγκαίνια του "Φ. Αμοιρίδης". Έκτοτε 12 ολόκληρα χρόνια νομάρχης ο κ. Παυλίδης και 5 χρόνια καθ' ύλην αρμόδιος υπουργός ο κ. Κοντός σπεκουλάρησαν και επένδυσαν πολιτικά πάνω την υλοποίηση του έργου όσο κανείς άλλος. Κι όμως σήμερα εκείνοι που για χρόνια είχαν την ευθύνη του έργου και δήλωναν περήφανοι για τις πρωτοβουλίες που αναλάμβαναν στην κατεύθυνση της υλοποίησης του και τελικά οδήγησαν το έργο να φλερτάρει με την απένταξή του, έχουν το θράσος να απαιτούν ούτε λίγο ούτε πολύ την παραβίαση συνταγματικά κατοχυρωμένων διαδικασιών και την παραβίαση της ανεξαρτησίας θεσμών του κράτους. Μοιραία λοιπόν αναρωτιόμαστε:

"Αλήθεια, εάν όλα τα είχαν πραγματικά γίνει όπως έπρεπε και εφόσον το έργο είχε θωρακιστεί όπως έπρεπε. Γιατί σήμερα η υλοποίηση του, σύμφωνα με τις δικιές τους δηλώσεις απαιτεί παραβίαση θεσμικά κατοχυρωμένων διαδικασιών;"

Αγαπητοί φίλοι της τοπικής ΝΔ, για πoιό έργο των στελεχών σας μιλάτε; Έκτος και αν αναφέρεστε με θαυμασμό στο "επίτευγμα" που φέρνει τον Nομό μας ουραγό στην απορροφητικότητα των κοινοτικών κονδυλίων. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς το ότι άφησαν τον νομό χωρίς κάθετο άξονα προκειμένου να ικανοποιήσουν την αυταρέσκεια τους, μέσω των φαραωνικών εξαγγελιών για την δημιουργία του περιαστικού δακτυλίου. Το γεγονός ότι η Αναπτυξιακή του δικού τους κ. Λύρατζη έρχεται μονίμως ουραγός στις προσκλήσεις για των προγραμμάτων Leader.

Ειλικρινά μακάρι τα στελέχη σας να είχαν βάλει έστω και ένα μικρό λιθαράκι προσφοράς στον τόπο. Μακάρι να μπορούσαμε να ισχυριστούμε ότι είμαστε στην ευχάριστη θέση να μπορούμε να συνεχίζουμε δράσεις που σχεδιάστηκαν από τις ηγεσίες σας. Μακάρι πραγματικά να έπρεπε να διαχειριστούμε μια παράδοση αξιοσύνης. Εμείς από τη μεριά μας τη μάχη για την συγκρότηση των δυνάμεων του τόπου θα τη δώσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, έστω και μόνοι μας και θα την κερδίσουμε με όλα τα στελέχη μας και σε όλα τα επίπεδα διοίκησης. Οι Ξανθιώτες το γνωρίζουν, έχουν σιχαθεί τα κενά περιεχομένου και δίχως χειροπιαστά αποτελέσματα κούφια λόγια. Στο τέλος θα μιλήσουν οι πράξεις ενός εκάστου και τότε για άλλη μια φορά θα μετρηθούν θα ζυγιστούν και θα βρεθούν ελλειποβαρείς.

Τέλος, με λύπη παρακολουθούμε τον κ. Κοντό να περιφέρεται από πίτα σε πίτα αφήνοντας αιχμές για τον πατριωτισμό του Πρωθυπουργού, κ. Γ. Παπανδρέου. Κατανοούμε σε ανθρώπινο επίπεδο την αδυναμία του. Πώς αλήθεια να τον συγκρίνει με τον "καταλληλότερο", που ο ίδιος υπηρέτησε πιστά. Πώς αλήθεια θα μπορούσε να μπει στη ζυγαριά ο άνθρωπος που κλήθηκε με τη διεθνή του εμβέλεια και αποδοχή να γυρίσει την οριακή εκείνη στιγμή τις τύχες της χώρας από τη χρεοκοπία που της είχαν ετοιμάσει ο κ. Κοντός και η κυβέρνηση του "εξαφανισμένου". Εμείς αλλά και όλοι οι Έλληνες ούτε που τολμάμε να φανταστούμε στην θέση του κ. Παπανδρέου να βρίσκονταν ο κ. Καραμανλής, συνοδεία του κ. Κοντού. Η λέξη εφιάλτης θα ήταν λίγη.

.