Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Επίσκεψη του Γερμανού Προξένου στο Δημαρχείο Ξάνθης

Είχε και συνάντηση
με τον αντιπρύτανη
του Πανεπιστημίου,
ενώ μίλησε σε δημοσιογράφους

                          ΤΙ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ;


Το Δήμαρχο της Ξάνθης Μιχάλη Στυλιανίδη επισκέφηκε το μεσημέρι της Παρασκευής ο Γενικός Πρόξενος της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη Klaus Bormann. Ο γερμανός διπλωμάτης βρέθηκε στην Ξάνθη με την ευκαιρία της έκθεσης Αephoria που περιλαμβάνει και έργα γερμανών εικαστικών και φιλοξενείται στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης.

Πριν τη συνάντησή τους οι δύο άντρες μίλησαν στους δημοσιογράφος. Ο Klaus Bormann, συνοδευόμενος από τον Επίτιμο Πρόξενο της Γερμανίας στην Κομοτηνή, Σταμάτη Κουρούδη, εξέφρασε τη χαρά του που βρέθηκε στην Ξάνθη. Με την ευκαιρία των αυτοδιοικητικών εξελίξεων στη χώρα έκανε μια αναδρομή στην πολιτική διαδρομή της Γερμανίας μέχρι την εδραίωση της σημερινής μορφής της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας που έχει η χώρα, επισημαίνοντας την ανάγκη ύπαρξης ισχυρών αυτοδιοικητικών σχημάτων κατά τόπους.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Μιχάλης Στυλιανίδης εξέφρασε τη χαρά του για τη συνάντηση αυτή και σημείωσε ότι εκτός από τον εθυμοτυπικό της χαρακτήρα περιστρέφεται αναγκαστικά γύρω από τα θέματα της Αυτοδιοίκησης, εκθέτοντας στον Γερμανό Πρόξενο τις συνθήκες και την εικόνα του Δήμου Ξάνθης, τόσο πριν όσο και μετά το σχέδιο Καλλικράτης.

Ο Γενικός Πρόξενος της Γερμανίας Klaus Bormann νωρίτερα βρέθηκα στο Δημοκρίτειο και συνάντησε τον Αντιπρύτανη, ενώ ακολούθως επισκέφθηκε τη Βιομηχανική Περιοχή της Ξάνθης.


Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/