Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Συνάντηση Παύλου Γερουλάνου με Αρη Γιαννακίδη

Συνεργασία του υπουργού Πολιτισμού με τους Περιφερειάρχες στο πλαίσιο σχεδιασμού περιφερειακών προγράμματων τουριστικής και πολιτιστικής ανάπτυξης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ




Γύρο επαφών με κάθε περιφερειάρχη ξεχωριστά θα ξεκινήσει ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Π. Γερουλάνος, στο πλαίσιο σχεδιασμού περιφερειακών προγράμματων τουριστικής και πολιτιστικής ανάπτυξης.

Ο κ. Γερουλάνος είχε σήμερα συνάντηση με περιφερειάρχες προκειμένου να αναγνωριστούν οι τομείς συνεργασίας του υπουργείου με τις Περιφέρειες που θα δώσουν τη δυνατότητα μέγιστης αξιοποίησης των χαρακτηριστικών του Καλλικράτη, αλλά και τη μεταφορά γνώσης για τη μέγιστη δυνατή αξιοποίησή της κάθε περιοχής.

Η σημερινή συνάντηση ήταν η αφετηρία για τις επισκέψεις που θα πραγματοποιήσει τους προσεχείς μήνες ο υπουργός, αλλά και για σειρά συσκέψεων και συναντήσεων με τοπικούς φορείς, με εξειδικευμένες ανά περιοχή συζητήσεις. Ο διάλογος ξεκίνησε σήμερα και θα επεκταθεί σε κάθε μια περιφέρεια ξεχωριστά για όλα τα θέματα τις οποίες τις αφορούν, όπως τουρισμός πολιτισμός και υποδομές, δήλωσε ο υπουργός.

Όσον αφορά στον τουρισμό, ο υπουργός τόνισε ότι στόχος είναι να έχουμε επισκέπτες «όλο το χρόνο, σε όλη τη χώρα, απ' όλο τον κόσμο» και έκανε ειδική αναφορά στα εργαλεία και τη μεθοδολογία προβολής της χώρας και προώθησής της ως τουριστικού προορισμού.

Αναφορικά με τα θέματα πολιτισμού, υπογραμμίστηκε η απόλυτη ανάγκη προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς, αλλά και αντιμετώπισης του σύγχρονου πολιτισμού ως πηγής πλούτου.

.