Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Στον εισαγγελέα η υπόθεση του Εμπορικού Κέντρου της Αλεξ/πολης

Ακυρώθηκε ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο η υλοποίηση της δεύτερης φάσης του έργου του ΣΔΙΤ και παίρνει τον δρόμο της Δικαιοσύνης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Το δρόμο του εισαγγελέα παίρνει η υπόθεση του ΣΔΙΤ που αφορούσε στη δημιουργία εμπορικού Κέντρου στο χώρο του παλιού νοσοκομείου σύμφωνα με τις δηλώσεις του δημάρχου κ.Ευάγγελοου Λαμπάκη.

Εν τω μεταξύ χθες το βράδυ ακυρώθηκε ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο της Αλεξανδρούπολης η υλοποίηση της Β φάσης του έργου, «υποστήριξη του Δήμου στην προσυμβατική διαδικασία επιλογής ΣΔΙΤ για την αξιοποίηση παλαιού- παλαιού νοσοκομείου». Εκεί ο κ.Λαμπάκης γνωστοποίησε την πρόθεσή του, η υπόθεση του ΣΔΙΤ που αφορούσε την δημιουργία Εμπορικού Κέντρου μέσα στο παλαιό παλαιό νοσοκομείο και είχε αποφασιστεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή, να πάει στον εισαγγελέα, καθώς παρατηρήθηκαν μια σειρά από λάθη.

Ταυτόχρονα κινδυνεύει να χαθεί και η χρηματοδότηση ύψους 1.200.000 ευρώ που δόθηκε από το υπουργείο Παιδείας για την ανακατασκευή του παλαιού παλαιού νοσοκομείου προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως σχολική μονάδα. «Μας εξαπάτησαν γιατί δεν γνωρίζαμε ως παλαιό Δημοτικό Συμβούλιο. Ψηφίζαμε υπέρ της δημοπράτησης του έργου και της εκτέλεσης της εργολαβίας με τον προσδιορισμό αναδόχου ,ενώ δεν ξέραμε ότι δεν υπάρχει η νόμιμη διαδικασία.» σχολίασε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ Ευάγγελος Λαμπάκης.

«Δεν υπάρχει λόγος να απολογούμαι για μια πολιτική απόφαση. Μετά την 1η φάση δημιουργήθηκαν νέα δεδομένα οπότε πάγωσε η διαδικασία και σήμερα έγινε και επίσημα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.»σχολίασε από την πλευρά του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ Νίκος Γρηγοριάδης.

«Υπήρχε έλλειμμα πληροφόρησης σε σχέση με το έργο από την προηγούμενη δημοτική αρχή, έτσι βρεθήκαμε να μην ξέρουμε τι ψηφίζουμε» σχολίασε ο επικεφαλής της παράταξης της Λαικής Συσπείρωσης κ Σάββας Δευτεραίος υπογραμμίζοντας ότι , θα βοηθήσει όσο γίνεται ώστε να σωθεί το παλαιό –παλαιό νοσοκομείο καθώς , όπως υποστήριξε «πρόκειται για ένα κτίσμα που έχει, όχι μόνο ιστορική σημασία αλλά και συναισθηματική για τους Αλεξανδρουπολίτες.» Ο κ Δευτεραίος ωστόσο, διαφώνησε με την πρόθεση του κ Λαμπάκη να πάει το θέμα στον εισαγγελέα καθώς όπως είπε «Τα θέματα είναι πολιτικά πρέπει να λύνονται μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, να γνωστοποιούνται στον κόσμο και ο κόσμος να κρίνει και να αποφασίζει.»


Πηγή:  http://www.telegramm.gr/