Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Το θέμα των ανιθαγενών της μειονότητας επαναφέρει ο Μάντατζη

Εθεσε το θέμα στην υφυπουργό Εσωτερικών Θεοδώρα Τζάκρη

ΤΙ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ;

ΤΙ ΤΗΣ ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΕ;


Δήλωση Τσετίν Μάντατζη, βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, σχετικά με την απάντηση της Υφυπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Θεωδόρας Τζάκρη, για την σύσταση του Συμβουλίου Ιθαγένειας:

«Εδώ και καιρό μέλη της μειονότητας που απώλεσαν την ιθαγένεια σύμφωνα με το άρθρο 19 του ΝΔ 3370/1955 του παλαιού Κώδικα, παραπονούνται για τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην εξέταση των αιτήσεών τους για την ανάκτηση της ελληνικής ιθαγένειας. Μετά από σχετική όχληση στην Υφυπουργό, ενημερώθηκα ότι οι καθυστερήσεις οφείλονταν στην αδυναμία σύστασης του Συμβουλίου Ιθαγένειας που, σύμφωνα με το άρθρο 28 του νέου Νόμου, καλείται να διατυπώσει γνώμη, όπου και όταν απαιτείται επί των αιτήσεων.

Μετά από σχετική ερώτηση (αρ. Πρωτ. 9407/19.1.11) που κατέθεσα προς την Υφυπουργό, ενημερώθηκα ότι ολοκληρώθηκε αμέσως η διαδικασία ορισμού των μελών του Συμβουλίου και η απόφαση συγκρότησής του βρίσκεται στο στάδιο της υπογραφής, κάτι που εκκρεμούσε περισσότερο από έναν χρόνο.

Ελπίζω και ευελπιστώ ότι το Συμβούλιο Ιθαγένειας θα συνεδριάσει άμεσα και θα δοθεί πλέον ένα τέλος στην ατέρμονη ταλαιπωρία των αιτούντων την ελληνική ιθαγένεια.»

.