Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Τέλος στο δωρεάν πάρκινγκ βάζει ο Οργανισμός Λιμένος Αλεξανδρούπολης

Προκήρυξη για παραχώρηση
του χώρου κάτω από τον Φάρο

ΠΟΙΕΣ ΩΡΕΣ
ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ
ΤΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΚΑΙ
ΜΕ ΠΟΙΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ;



Δωρεάν στάθμευση… τέλος για τους Αλεξανδρουπολίτες και λίαν συντόμως. Όπως και η προηγούμενη διοίκηση του «Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης Α.Ε» έτσι και η σημερινή, προχωρά στην προκήρυξη παραχώρησης του χώρου κάτω από το Φάρο σε ιδιώτη, προκειμένου να εισπράξει έσοδα για να… κινηθεί. Και εάν η περασμένη προσπάθεια έμεινε στο κενό, μετά τις συσσωρευμένες αντιδράσεις, τώρα η παρούσα διοίκηση είναι αποφασισμένη να το προχωρήσει.

«Εμείς θα προχωρήσουμε ό,τι και να γίνει. Δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά. Έχουμε τη δαμόκλειο σπάθη πάνω από το κεφάλι μας και πρέπει να προχωρήσουμε γιατί το λιμάνι δεν είναι μόνο το πάρκινγκ. Για να γίνουν έργα, δεν πρόκειται να μας δώσει κανείς χρήματα. Πρέπει να βρούμε έσοδα για να φτιάξουμε λιμάνι και να φέρνουμε χρήματα σε αυτήν την πόλη. Το κάνουμε για συγκεκριμένο λόγο. Είναι μονόδρομος εάν θέλουμε να αναπτύξουμε το υπόλοιπο λιμάνι» μας είπε σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΑ Χρήστος Σκεύας. Σύμφωνα με τον κ. Σκεύα, αρκετοί είναι αυτοί που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον, όπως ο ίδιος εκτιμά και αναμένει αρκετά υψηλά έσοδα. «Για αυτό βάζουμε μισθώματα προκαταβολικά. Με τα προσδοκώμενα έσοδα μπορούμε να προχωρήσουμε εμείς σαν ΟΛΑ σε όλες τις μελέτες που χρειάζονται για το εμπορικό λιμάνι να κατατεθούν στην Περιφέρεια και να χρηματοδοτούν ώστε αν είναι δυνατόν αρχές καλοκαιριού να λειτουργεί και να δέχεται σκάφη αυτό το λιμάνι. Είναι τόσο απλά τα πράγματα. Αλλά χωρίς έσοδα δεν γίνεται τίποτα» υποστηρίζει.

Ο Σταθμός (parking) θα λειτουργεί κάθε ημέρα, επί εικοσιτετραώρου βάσεως, πλην της ημέρας διεξαγωγής Λαϊκής Αγοράς και κατά τις ώρες από 05.00 έως 17.00, για όσο χρόνο θα διεξάγεται στο χώρο αυτό η λαϊκή αγορά. Σε ότι αφορά τη διαμόρφωση του χώρου και την επιβάρυνση που θα έχει ο πολίτης, από τον ανάδοχο μίσθωσης του χώρου, «υπάρχει η άδεια για το πάρκινγκ και όποιος το πάρει θα πρέπει να την εφαρμόσει πιστά. Αυτό σημαίνει διαγραμμίσεις, κάμερες, ασφάλεια κλπ. Δεν θα είναι ξέφραγο αμπέλι. Στην προκήρυξη αναφέρεται ότι για στάθμευση προβλέπεται το μάξιμουμ ένα ευρώ την ώρα. Όποιος το πάρει μπορεί να το βάλει λιγότερο και πάντως όχι περισσότερο. Ενδεχομένως κάποιοι να εμφανιστούν να το βάλουν και λιγότερο. Από εκεί και πέρα 50 λεπτά η επιπλέον χρέωση».


Τι προβλέπει η προκήρυξη

Ο Οργανισμός Λιμένα Αλεξανδρούπολης Α.Ε., διακηρύσσει ανοικτό πλειοδοτικό διαγωνισμό για την παραχώρηση χώρου στη Δυτική Χερσαία Ζώνη Λιμένα Αλεξανδρούπολης με σκοπό την εκμετάλλευση αυτού ως Υπαίθριου Σταθμού Αυτοκινήτων (parking), δημόσιας χρήσης, χωρητικότητας τετρακοσίων ενενήντα επτά (497) επιβατικών αυτοκινήτων.

Η διάρκεια της παραχώρησης ορίζεται σε έξι έτη, από την ημέρα έκδοσης άδειας λειτουργίας του Σταθμού Αυτοκινήτων, με δυνατότητα παράτασης για ένα ακόμη έτος.

Ημερομηνία λήξης υποβολής και αποσφράγισης προσφορών: 04-03-2011 ημέρα Παρασκευή και ώρα 12:00 πμ. στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης Α.Ε., στην Αλεξανδρούπολη, επί της οδού Μακράς Γεφύρας αριθ. 2, 1ος όροφος, τηλ. 25510 26251.

Η προσφορά θα συνοδεύεται υποχρεωτικά από τα δικαιολογητικά που περιγράφονται στο άρθρο 3 της υπ’ αριθ. 07/2011 διακήρυξης, καθώς και από εγγυητική επιστολή συμμετοχής ποσού εξήντα πέντε χιλιάδων ευρώ (65.000,00 €).

Ημερομηνία δημοσίευσης της διακήρυξης η 09-02-2011. H διακήρυξη διανέμεται όλες τις εργάσιμες ημέρες και κατά τις ώρες 09:00-14:00 από τα γραφεία του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης Α.Ε. και είναι καταχωρημένη στην ιστοσελίδα του ΟΛΑ ΑΕ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.ola-sa.gr/.


Η λειτουργία και η χρέωση του πάρκινγκ

Ο Σταθμός (parking) θα λειτουργεί κάθε ημέρα, επί εικοσιτετραώρου βάσεως, πλην της ημέρας διεξαγωγής Λαϊκής Αγοράς και κατά τις ώρες από 05.00 έως 17.00, για όσο χρόνο θα διεξάγεται στο χώρο αυτό η λαϊκή αγορά.

Η ανώτερη τιμή χρέωσης

α) για την 1η ώρα στάθμευσης δεν θα ξεπερνά, συμπεριλαμβανομένου και του αναλογούντος Φ.Π.Α., το ποσό του ενός (1,00) €,

β) για την 2η ώρα στάθμευσης δεν θα ξεπερνά, συμπεριλαμβανομένου και του αναλογούντος Φ.Π.Α., το ποσό του ενός (1,00) € και γ) για κάθε ώρα στάθμευσης (πλέον της 2ης) δεν θα ξεπερνά, συμπεριλαμβανομένου και του αναλογούντος Φ.Π.Α., το ποσό των ογδόντα λεπτών (0,80) €.


Πηγη:  http://www.gnomionline.gr/