Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Βαριές καμπάνες του ΕΦΕΤ σε τέσσερις επιχειρήσεις της Θράκης


ΜΑΘΕΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

ΠΟΙΕΣ ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΑΝ,

ΤΙ ΥΨΟΥΣ ΠΡΟΣΤΙΜΑ
ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΑΝ

ΚΑΙ  ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ

Πρόστιμα συνολικού ύψους 19.000 ευρώ, επέβαλε ο ΕΦΕΤ σε 6 επιχειρήσεις τροφίμων της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, οι οποίες κατείχαν τρόφιμα μη κανονικά, νοθευμένα, μη ασφαλή και ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση ή μη συμμορφούμενα στις προδιαγραφές καταλληλότητας και κανονικότητας. Επίσης, σε κάποιες από αυτές, παρατηρήθηκαν αποκλίσεις από τις υγειονομικές διατάξεις.

Οι έλεγχοι που διενεργεί ο ΕΦΕΤ σε επιχειρήσεις τροφίμων, τόσο σε προληπτικό επίπεδο όσο και ύστερα από καταγγελίες καταναλωτών, συνεχίζονται εντατικά, αναφέρει σχετική ανακοίνωση. Ο ΕΦΕΤ καλεί τις επιχειρήσεις να τηρούν την κείμενη νομοθεσία όσον αφορά την υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων.

Συγκεκριμένα, επιβλήθηκαν:

1. Πρόστιμο € 4.000 στο οπωροπωλείο με την επωνυμία ΓΙΑΚΟΥΠ ΓΙΑΚΟΥΠ - ΓΙΑΚΟΥΠ ΣΑΔΙΚ Ο.Ε. που βρίσκεται στην οδό Φιλικής Εταιρίας 65 & Αϊδινίου 1 στην Κομοτηνή, διότι διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις:

- κατοχή μη ασφαλών - ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμων

- παραπλάνηση του καταναλωτή


2. Πρόστιμο € 2.000 στην υπεραγορά τροφίμων με την επωνυμία ΚΙΜΜΕΡΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ Μ.Ε.Π.Ε. που βρίσκεται στην Κιμμέρια στην Ξάνθη, διότι διαπιστώθηκε η εξής παράβαση:

- κατοχή και διάθεση στην αγορά μη ασφαλών - ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμων


3. Πρόστιμο € 4.000 στο παντοπωλείο - οπωροπωλείο με την επωνυμία ΑΖΗΖ ΣΑΜΠΑΝΤΗΝ που βρίσκεται στη Γλαύκη στην ορεινή Ροδόπη Ξάνθης, διότι διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις:

- σοβαρές αποκλίσεις των όρων αδειοδότησης

- κατοχή μη ασφαλών τροφίμων


4. Πρόστιμο € 4.000 στη βιοτεχνία ζαχαρωδών προϊόντων - αρτοσκευασμάτων με την επωνυμία ΒΙΚΕΛΙΔΗΣ ΧΡΥΣΑΝΘΙΔΗΣ Α.Β.Ε.Ε. που βρίσκεται στη βιομηχανική περιοχή Καβάλας, διότι διαπιστώθηκε η εξής παράβαση:

- κατοχή μη ασφαλών τροφίμων


5. Πρόστιμο € 3.000 στο παντοπωλείο - οπωροπωλείο - κατάστημα κατεψυγμένων προϊόντων - αλλαντικών - τυροκομικών - πρατήριο ελαίου - μαγειρικών λιπών με την επωνυμία ΓΙΑΚΟΥΠ ΣΑΔΙΚ του ΓΙΑΚΟΥΠ - ΕΙΔΗ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ που βρίσκεται στα Αρριανά στις Σάπες, διότι διαπιστώθηκε η εξής παράβαση:

- κατοχή μη ασφαλών - ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμων


6. Πρόστιμο € 2.000 στην εταιρία με την επωνυμία Γ. ΜΑΡΙΕΤΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε. και διακριτικό τίτλο ΑΜΥΓΔΑΛΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ που βρίσκεται στο Οφρύνιο στην Καβάλα, διότι διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις:

- μη τήρηση των κανόνων ορθής υγιεινής πρακτικής και κτηριακής εγκατάστασης

- ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων και του εξοπλισμού

- ουσιώδεις αποκλίσεις από τις απαιτήσεις της νομοθεσίας σχετικά με τον εξοπλισμό και την υποδομή