Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Που βρέθηκε χθες ο Τούρκος Πρόξενος της Κομοτηνής;

Σήμερα πηγαίνει στον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης. Χθες επισκέφθηκε έναν άλλον, εκτός της Θράκης

ΠΟΙΟΝ;;;


Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Δήμαρχο Δράμας Κο Κυριάκο Χαρακίδη πραγματοποίησε ο Γενικός Πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή κύριος Μουσταφά Σαρνίτς.Στη συνάντηση αυτή συζητήθηκε η ανάπτυξη συνεργασίας του Δήμου Δράμας με δήμους της Τουρκίας, όπου υπάρχουν κάτοικοι που έλκουν την καταγωγή τους από την περιοχή και έχουν συναισθηματικούς δεσμούς με τον Δήμο μας, με απώτερο στόχο την ανάπτυξη συνεργασίας με αυτούς τους Δήμους, ώστε να αποτελεί η Δράμα τουριστικό τους προορισμό. Οι περισσότεροι επιδιώκουν μια επαφή με την πόλη και θα ήθελαν να την επισκεφθούν. Ο Κος Χαρακίδης είπε πως η Δράμα, την εποχή της Οθωμανικής κυριαρχίας, ήταν το σημαντικότερο αστικό κέντρο της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης , διοικητικό κέντρο και σημαντικός πόλος ανάπτυξης πολιτισμού τόσο για τους μουσουλμανικούς όσο και για τους χριστιανικούς πληθυσμούς της περιοχής.

Επρόκειτο για συνάντηση δύο ανδρών οι οποίοι είναι γνώριμοι εδώ και αρκετά χρόνια, αφού έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, την οποία υποστηρίζει ο κ. Χαρακίδης με το ρόλο του ως πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας.

Η συνάντηση έκλεισε με ανταλλαγή δώρων και με την υπόσχεση πως η γνωριμία τους θα βοηθήσει σε αξιοποίηση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων που απευθύνονται σε φορείς των δύο κρατών.
 
.