Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Σ. Ξυνίδης: "Ναι στην αξιοποίηση, όχι στο ξεπούλημα"

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΞΑΝΘΙΩΤΗΣ
ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ
ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΧΑΤZΗΝΙΚΟΛΑΟΥ;



Μιλώντας στον Realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Σωκράτης Ξυνίδης σχολίασε τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν με το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων ύψους 50 δισ. που ανακοίνωσε η τρόικα και επανέλαβε ότι η κυβέρνηση μιλάει για αξιοποίηση και όχι εκποίηση της δημόσιας περιουσίας.

«Η τρόικα αποδεικνύεται ότι δεν είναι για να δίνει συνεντεύξεις όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και πουθενά. Σήμερα δικαιώνονται αυτοί που έλεγαν ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να εκφράζεται πιο δυναμικά απέναντι στην τρόικα γιατί υπάρχει περίπτωση να ξεφεύγουν από τον ρόλο τους» υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Σωκράτης Ξυνίδης.

Στο ερώτημα αν χρειάζεται συναίνεση για να προχωρήσει ένα τόσο μεγάλο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων ο Σωκράτης Ξυνίδης σημείωσε ότι «όλοι σήμερα συμφωνούν ότι υπάρχει μία τεράστια αναξιοποίητη δημόσια περιουσία, αλλά υπάρχουν διαφορές στον τρόπο αξιοποίησης που προτείνει ο καθένας".

Για τα σενάρια πρόωρων εκλογών, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, απάντησε ότι «αυτό που ενόχλησε τον ελληνικό λαό είναι ότι η κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή αυτομόλησε όταν άρχισαν τα δύσκολα. Δεν μπορούμε να το επαναλάβουμε και οφείλουμε να καθίσουμε και να δώσουμε τη μάχη μας με όποιο κέρδος και όποια ζημία».


Πηγή:  http://www.real.gr/