Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

O Τούρκος Πρόξενος στο Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης

Εθιμοτυπική
συνάντηση στην
πρωτεύουσα του Έβρου

       ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ;;;


Τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, κ. Βαγγέλη Λαμπάκη, επισκέφτηκε την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου και ώρα 10:00 π.μ., ο Γενικός Πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή, κ. Mustafa Sarniq, συνοδευόμενος από τον γραμματέα του Γενικού Προξενείου, κ. Σερντάρ Καράπατσα, στα πλαίσια της γνωριμίας του με την νέα τοπική αρχή.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε φιλικό κλίμα και ευνόησε την παραγωγή ουσιαστικής συζήτησης για σημαντικά ζητήματα διμερών σχέσεων και συνεργασίας σε οικονομικό, τοπικό, περιφερειακό, τουριστικό και πολιτιστικό επίπεδο. Ειδικά για τον τουρισμό, ο κ. Sarniq πρότεινε στο δήμαρχο Αλεξανδρούπολης τρόπους προσέγγισης τούρκων τουριστών στην περιοχή, ενώ θίχτηκε το ζήτημα της βίζας και της επανενεργοποίησης του δικτύου των δήμων. Οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν να διατηρούν συχνή επικοινωνία και συνεργασία πραγματοποιώντας επιπλέον συναντήσεων στο μέλλον.
Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης ο Τούρκος πρόξενος δήλωσε τα εξής: «Η Αλεξανδρούπολη είναι μια πολύ σημαντική πόλη, καθώς βρίσκεται κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα και αποτελεί την μεγαλύτερη μητρόπολη της περιοχής. Ταυτόχρονα έχει πλούσιο πολιτιστικό υπόβαθρο και γι’ αυτόν τον λόγο αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς Τούρκους τουρίστες. Είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τον δήμαρχο για τις επικείμενες συνεργασίες μας σε οικονομικό, τοπικό και τουριστικό επίπεδο και θεωρώ ότι πρέπει να επωφεληθούμε από αυτές τις ευκαιρίες».

Από πλευράς του ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης επεσήμανε τον ουσιαστικό χαρακτήρα της συνάντησης, ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του για συνέχιση της καλής συνεργασίας με το Τουρκικό Προξενείο. Ο κ. Λαμπάκης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Με τον κ. Πρόξενο συζητήσαμε για την ισορροπία που πρέπει να υπάρχει στον χώρο της Θράκης για το συμφέρον των δύο λαών και θεωρώ ότι συνέπεσαν οι απόψεις μας τόσο για την πολιτική και οικονομική σταθεροποίηση της περιοχής όσο και για τον πολιτισμό και το εμπόριο. Η συνάντηση δημιούργησε την ελπίδα για επιπλέον συναντήσεις που θα διαμορφώσουν ένα κλίμα ακόμη πιο συναινετικό και ευνοϊκό για τον σκοπό αυτό».
 
.