Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Ενισχύεται η Νευροχειρουργική Κλινική Αλεξανδρούπολης

Θετική απάντηση του Υπουργού Υγείας σε ερώτηση του βουλευτή Έβρου Αλέξανδρου Δερμεντζόπουλου

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΛΟΒΕΡΔΟΥ



Θετική ήταν η απάντηση του Υπουργού Υγείας για την ενίσχυση της Νευροχειρουργικής Κλινικής Αλεξανδρούπολης, κατόπιν επερώτησης του βουλευτού Έβρου της Νέας Δημοκρατίας Αλέξανδρου Δερμεντζοπουλου.

Ο βουλευτής επεσήμανε τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί στην Νευροχειρουργική Κλινική λογω της μη εφαρμογής των αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου του Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης και της έλλειψης προσωπικού.

Οξύμωρο σχήμα βέβαια αποτέλεσε η διαβεβαίωση του Υπουργείου ότι είχε ολοκληρωθεί η πρόσληψη ενός αναισθησιολόγου με συνέπεια την αύξηση του αριθμού των χειρουργικών επεμβάσεων, την στιγμή που ο Διοικητής της 4ης Υ.ΠΕ. διέτασσε την μετακίνηση μιας Ιατρού Αναισθησιολόγου από το Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης στο Νοσοκομείο Κομοτηνής! ...»


ΘΕΜΑ: Απάντηση σε ερώτηση Βουλευτή

Απαντώντας στην με αρ. 4988/14-10-10 ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων από το Βουλευτή κ. Α. Δερμεντζόπουλο, σχετικά με θέματα λειτουργίας της Νευροχειρουργικής Κλινικής του ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης, όπως με ενημέρωσε η υπηρεσία, σας γνωρίζουμε τα εξής:

Σχετικά με τη στελέχωση της Κλινικής με ιατρικό προσωπικό, ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη κρίση για έναν (1) Επιμελητή Β', ενώ παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη η επιλογή και τοποθέτηση ενός (1) επικουρικού ιατρού ειδικότητας Νευροχειρουργικής. Ακόμα, εκκρεμεί η προκήρυξη θέσης Λέκτορα από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (ΔΠΘ). Ολοκληρώθηκε η πρόσληψη ενός (1) Αναισθησιολόγου, ενώ βρίσκονται σε διαδικασία κρίσης άλλες (5) θέσεις Αναισθησιολόγων. Με αυτές τις προσλήψεις θα αυξηθεί η δυνατότητα επεμβάσεων, ενώ δίνεται λύση και στο πρόβλημα των εφημεριών.

Σε ό,τι αφορά τις κλίνες, προβλέπεται με απόφαση του ΔΣ του Νοσοκομείου να ενεργοποιηθούν άλλες (4), ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη επανασχεδιασμός της χωροταξίας και κατανομής των κλινών.

Τέλος, για την χορήγηση ειδικότητας Νευροχειρουργικής από το Νοσοκομείο, το Υπουργείο μας αναμένει σχετική γνωμοδότηση από το ΚΕΣΥ.


Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ
 
.