Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

H Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ξάνθης για τα Bodyline

Ανακοίνωση αναφέρεται σχετικά με τα τελευταία γεγονότα που οδήγησαν στην ανεργία 28 άτομα στην Καβάλα και προκαλούν ανησυχία και στην Ξάνθη
                      ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι εξελίξεις στον κλάδο μας είναι ραγδαίες, εξελίξεις που οδηγούν στην απόγνωση και στην εξαθλίωση χιλιάδων εργαζομένων στο εμπόριο.

Με στόχο τη μεγιστοποίηση των κερδών τους, μεγαλοεργοδότες και πολυεθνικές εξαπολύουν ολομέτωπη επίθεση στη ζωή και τα δικαιώματα μας, μας θέλουν φτηνούς εργάτες και μας χρησιμοποιούν όταν, όπως, όσο, και όπου θέλουν.

Πτωχεύσεις συγχωνεύσεις και εξαγορές επιχειρήσεων είναι πλέον καθημερινά φαινόμενα, που αυτό μεταφράζεται σε μερική απασχόληση, καταστρατήγηση εργασιακών δικαιωμάτων, απολύσεις για τους εμποροϋπάλληλους.

Τρανταχτό παράδειγμα το κατάστημα των BODYLINE στην Καβάλα που ανέστειλε την λειτουργία του, έχοντας απλήρωτες τις εργαζόμενες για τέσσερις μήνες, ενώ τους οφείλει ακόμη και το επίδομα αδείας. Αντιδρώντας οι εργαζόμενες προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ η εργοδοσία διαφυλάττοντας αποκλειστικά και μόνο τα συμφέροντα της «εξαφάνισε» μηχανήματα από το κατάστημα, βάζοντας σε άμεσο κίνδυνο τις διεκδικήσεις των υπαλλήλων, που είναι η καταβολή των δεδουλευμένων.

Οι εργαζόμενες από το κατάστημα της Καβάλας κινητοποιήθηκαν άμεσα το πρωί της Δευτέρας 31/1, οι οποίες προσερχόμενες μαζικά στο κατάστημα τις Ξάνθης, μαζί με το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων Ν. Ξάνθης και Ν. Καβάλας, ενημέρωσαν τις συναδέλφισσες τους Ξάνθη, στις οποίες επίσης οφείλονται δεδουλευμένα τεσσάρων μηνών, για την κατάσταση, ζητώντας παράλληλα εξηγήσεις από τον Διευθυντή, ο οποίος εκπροσωπεί την εταιρία και στις δύο πόλεις. Δεν δόθηκε καμιά ουσιαστική απάντηση, από τον εκπρόσωπο της επιχείρησης.

Καλούμε τις εργαζόμενες στα BODYLINE Ξάνθης και Καβάλας συσπειρωμένες να δώσουν την απάντηση που πρέπει. Δεν πρέπει να αφήσουμε τους εργοδότες να καθορίζουν τη ζωή μας μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς. Γι’ αυτούς οι εργαζόμενοι αποτελούν λειτουργικό κόστος και αναλώσιμο είδος.

Είναι αδίστακτοι και οργανωμένοι αλλά δεν είναι ανίκητοι, τα όρια τους φτάνουν μέχρι να κατανοήσουμε εμείς οι ίδιοι τη δύναμη μας.

Χωρίς εμάς καμία επιχείρηση δεν μπορεί να δουλέψει, χωρίς αυτούς μπορούμε».

.