Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Κόντρες Ξυνίδη-Κοντού, Καραλίδη-Παυλίδη για το αρδευτικό

Η υπόθεση εξελίσσεται σε μεγάλη διαμάχη στην πολιτική σκηνή της Ξάνθης ανάμεσα σε όλα τα πρωτοκλασσάτα στελέχη των δύο μεγάλων κομμάτων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ
      ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Σε μεγάλη διαμάχη μεταξύ Ξυνίδη-Κοντού και Καραλίδη-Παυλίδη εξελίσσεται η υπόθεση της ύπαρξης ή μη ώριμων μελετών από την πρώην Νομαρχία Ξάνθης καθώς και του αρδευτικού έργου.

Μετά την δήλωση Παυλίδη που κάνει λόγο για έτοιμες μελέτες δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, ο Αντιπεριφερειάρχης Φώτης Καραλίδης σε δήλωσή του στο Κανάλι 6 ανέφερε:

«Θα παρακαλούσα τον κύριο Παυλίδη να έρθει στο γραφείο και να με ενημερώσει, - γιατί δεν το έχει κάνει όταν ανέλαβα τα καθήκοντά μου- για να δω που βρίσκεται αυτό το έργο που αναφέρει. Το μόνο που βρήκαμε είναι κάποιες ανολοκλήρωτες μελέτες για τις οποίες καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια ώστε να προλάβουμε να τις ολοκληρώσουμε.

Αφού είχε τόση μεγάλη ετοιμότητα ο κύριος Παυλίδης γιατί η απορρόφηση του Νομού Ξάνθης ήταν μόλις 1,5 εκατομμυρίου ευρώ στο Δρόμο του Κρωμνικού. Ώριμες μελέτες και έργα δεν βρήκαμε, δυστυχώς για τον κύριο Παυλίδη. Μακάρι να βρίσκαμε και να το προχωρούσαμε καθώς υπάρχει ο κίνδυνος η Ξάνθη να είναι και πάλι ουραγός.» ανέφερε.


Επίθεση Κοντού σε Ξυνίδη

Μετά τις δηλώσεις του Σωκράτη Ξυνίδη γύρω από το αρδευτικό έργο και τις ευθείες αιχμές εναντίον του πρώην Υπουργού Αλέξανδρου Κοντού, ότι «Με τον τρόπο που στήθηκε το έργο του αρδευτικού της Ξάνθης δόθηκαν τα πατήματα να εκφράζονται επιχειρήματα ότι δημιουργούνται προβλήματα για το περιβάλλον» υπήρξε αντίδραση από τον Αλέξανδρο Κοντό.

Μάλιστα ο πρώην Υπουργός στην απάντησή του, σε σκληρό τόνο, επιτίθεται και εναντίον της Υπουργού Περιβάλλοντος Τίνας Μπιρμπίλη την οποία χαρακτηρίζει "ακτιβίστρια" και κατηγορεί ότι χρηματοδοτεί τις περιβαλλοντικές οργανώσεις.

Αναφέρει μεταξύ άλλων:

“Με «αστεία» επιχειρήματα οι κ.κ Ξυνίδης και Καραλίδης προσπαθούν να αιτιολογήσουν την αδιαφορία που επιδεικνύουν για την προώθηση οποιουδήποτε έργου που έχει σχέση με την ανάπτυξη του τόπου μας. Ιδιαίτερα ο κ. Ξυνίδης λειτουργεί στο μεγάλο θέμα του αρδευτικού με καθαρά «δικηγορίστικη νοοτροπία» ως συνήγορος των οικολόγων της Αθήνας «εχθρών» του τόπου μας και παραβλέπει το γεγονός ότι για το έργο, που ξεκίνησε από τη Νομαρχία Ξάνθης και προχώρησε με εξαιρετικά γρήγορους ρυθμούς η χρηματοδότηση των μελετών , η ολοκλήρωση των μελετών του και η ένταξη του μεγαλύτερου τμήματός του στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», η προκήρυξή του και η επιλογή αναδόχου μέσα από απόλυτα διαφανή διαγωνισμό από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων , υπήρξαν όλες οι απαιτούμενες από την Ευρωπαϊκή Ένωση περιβαλλοντικές μελέτες και οι μελέτες για τη διαχείριση του νερού.

Εάν έστω και κατ΄ ελάχιστο είχε ασχοληθεί με το θέμα αυτό θα γνώριζε ότι οι ίδιες και άλλες οικολογικές οργανώσεις, οι οποίες στην παρούσα φάση ενισχύονται από την ακτιβίστρια Υπουργό Περιβάλλοντος κα. Μπιρμπίλη και από τον ίδιο, έχουν μπλοκάρει σειρά πολύ σημαντικών έργων, απαραίτητων για την ανάπτυξη του τόπου μας..”

Σύντομη και σε επιθετικό τόνο είναι η πρώτη αντίδραση του Σωκράτη Ξυνίδη μετά την ανακοίνωση του Αλέξανδρου Κοντού για το αρδευτικό.


Ο Αν. Υπουργός Ανάπτυξης, μιλώντας στο ΧanthiPress.gr, νωρίς το πρωί της Τρίτης, αρκέστηκε μόνο σε ένα σύντομο σχόλιο σχετικά με τον Αλ. Κοντό. Απαντώντας στο βουλευτή της Ν.Δ. ανέφερε: "Χίλιες φορές να κατηγορούμαι από τον κύριο Κοντό για δικηγορίστικη νοοτροπία παρά να αποτυπωθώ στη συνείδηση του κόσμου με υπουργική του επιπέδου και του ύφους που επέδειξε ο κ. Κοντός".

Παραμένει άγνωστο αν ο Σωκράτης Ξυνίδης επανέρθει και απαντήσει με περισσότερες λεπτομέρειες στη δήλωση Αλ. Κοντού, αλλά αυτό δεν αναμένεται να γίνει πριν ο Αν. Υπουργός επιστρέψει στην Ξάνθη.


Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/