Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Κατάμεστο το Ίδρυμα για τον π. Ιωάννη Μεταλληνό


Πολύς κόσμος παρακολούθησε
χθες βράδυ την ομιλία του στην Ξάνθη

                               ΔΙΑΒΑΣΤΕ
                   ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


«Από τις διαθέσεις και τις επιλογές των χριστιανών και δή των ορθοδόξων, εξαρτάται η διαιώνιση ή όχι της αθλιότητας των κοινωνιών μας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πατήρ Ιώαννης Μεταλληνός στην Ξάνθη, το βράδυ της Δευτέρας.

Καλεσμένος του Οργανισμού Νεότητας & Πολιτισμού της Ιεράς Μητρόπολης Ξάνθης και Περιθεωρίου και της Ε.Λ.Μ.Ε. Ξάνθης, ο Πρωτοπρεσβύτερος και Καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Ι. Μεταλληνός, μίλησε στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης με θέμα «Η πρόταση του Ιωάννη Χρυσοστόμου για τη λύση του κοινωνικού προβλήματος».

Με αφετηρία το μήνυμα της ορθοδοξίας για το κοινωνικό πρόβλημα, όπως διατυπώνεται από τον Ιωάννη Χρυσόστομο στην εποχή του και όπως προσαρμόζεται στις σύγχρονες κοινωνίες, ο π. Μεταλληνός ανέφερε: «Σημασία έχει ότι η Ορθοδοξία διά των Αγίων Πατέρων της έχει δώσει μόνιμη και τελική λύση στο κοινωνικό μας πρόβλημα, για εκείνους που αποδέχονται τη συνέπεια της χάριτος με τις προσπάθειες τις δικές μας.»

Τέλος συνόψισε, λέγοντας πως «Η λύση έγκειται στο γεγονός ότι η κοινωνία προσφέρει το χώρο μέσα στον οποίο το κοινωνικό πρόβλημα, σε όλες τις όψεις του, γίνεται ανύπαρκτο. Στην Εν Χριστώ Κοινωνία δεν υπάρχει κοινωνικό πρόβλημα»


Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/