Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Πέταξε στον ουρανό ο Μπανιώτης

O άλτης της Ολυμπιάδας Κομοτηνής εξασφάλισε συμμετοχή στο Πανευρωπαϊκό στο Παρίσι επιτυγχάνοντας την δεύτερη επίδοση φέτος στον κόσμο και την δεύτερη καλύτερη όλων των εποχών στην Ελλάδα
                               ΠΟΣΟ ΠΗΔΗΞΕ;

Με το δεξί ξεκίνησε τις εμφανίσεις του για το 2011 ο θρακιώτης άλτης του ύψους Κώστας Μπανιώτης. Κατά την συμμετοχή του στο πρώτο μίτινγκ αλμάτων της χρονιάς, στο κλειστό της Παιανίας, ο αθλητής της Ολυμπιάδας Κομοτηνής πέτυχε την δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στην Ελλάδα στον Κλειστό Στίβο, πετώντας πάνω από τα 2,30 μέτρα.

Με την επίδοση αυτή ο Μπανιώτης έγραψε με... ασημένια γράμματα το όνομά του στο άθλημα, αφού μόνον ο Λάμπρος Παπακώστας πριν δύο δεκαετίες έχει καταφέρει να πηδήξει πιο ψηλά, στα 2,35μ που αποτελεί και το πανελλήνιο ρεκόρ. Παράλληλα, το 2,30μ που πέτυχε ο θρακιώτης αποτελεί και την δεύτερη καλύτερη επίδοση για φέτος στον κόσμο πίσω από το 2,32μ του ρώσου Αλεξάντερ Σουστόφ.

Ο Μπανιώτης ξεκίνησε από χαμηλότερα ύψη, αλλά ξέσπασε σε πανηγυρισμούς όταν πέρασε με άνεση τα 2,25μ που ήταν το όριο για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, που θα φιλοξενηθεί σε έναν μήνα στο Παρίσι. Ο ίδιος είχε αγωνία για την εμφάνισή του πριν τον αγώνα, καθώς επέστρεψε έπειτα από δύο χρόνια απουσίας στον κλειστό στίβο (πέρυσι δεν αγωνίστηκε λόγω τραυματισμών).

Ο τελευταίος αγώνα του Κώστα Μπανιώτη σε κλειστό στίβο ήταν τον Μάρτιο του 2009, όταν είχε αγγίζει το βάθρο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Τορίνο αλλά τελικά κατέλαβε την έκτη θέση, αν και έχοντας πετύχει την ίδια επίδοση με αυτήν που έδωσε μετάλλιο. Φέτος βάζει ως πρώτο στόχο στο κλειστό το Παρίσι και φυσικά τον ερχόμενο Σεπτέμβριο το Παγκόσμιο Ανοιχτού στο Νταεγκού της Κορέας.

«Ηταν καλός αγώνας και ιδανική αρχή. Αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι. Πρέπει να συνεχίσουμε με περισσότερη όρεξη και κάνοντας το ίδιο καλή δουλειά», σχολίασε ο Μπανιώτης μετά την επιτυχημένη πρεμιέρα του για το 2011. «Δεν έχει αλλάξει κάτι προπονητικά ή ψυχολογικά σε σχέση με πέρυσι. Το μόνο που έχει αλλάξει είναι ότι ωρίμασα ως άτομο και ως αθλητής. Στον αγώνα είχα ρυθμό παρά το γεγονός ότι δεν είχα ανταγωνισμό. Πρέπει, όμως, να βρω αγώνες στο εξωτερικό με συναγωνισμό, γιατί θα μετέχω με κόσμο στις κερκίδες και μεγάλους αθλητές. Πρέπει να συνηθίζεις σε τέτοιους αγώνες και γι' αυτό είναι απαραίτητος ένας αγώνας έξω».

Από τη στιγμή που έσπασε το φράγμα των 2,30μ. ο κομοτηναίος άλτης θα αναζητήσει την σταθεροποίηση, αλλά σιγά - σιγά και δειλά θέλει να αρχίσει να ψάχνει και άλματα κοντά στο 2,35 μ. του Λάμπρου Παπακώστα. «Πλέον έχω απομυθοποιήσει τα άλματα στα 2,30 μ. Ηθελα καιρό να το πετύχω και τα κατάφερα. Δεν είναι εύκολο πράγμα. Από δω και πέρα το θέμα είναι να είμαι σταθερός και να δουλέψω. Θέλω να δοκιμάσω ψηλότερα άλματα για να τα απομυθοποιήσω», σχολιάζει ο ίδιος.

Ήδη ο Κώστας Μπανιώτης σκέφτεται το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Παρίσι. «Θα είναι σαν το Παγκόσμιο: πάντα οι Ρώσοι εμφανίζονται δυνατοί και υπάρχουν αρκετοί αθλητές που είναι υπολογίσιμοι. Εγώ χρειάζομαι τους αγώνες για να είμαι έτοιμος» τονίζει, προσδοκώντας ότι θα καταφέρει να επαναλάβει και εκεί μεγάλες επιδόσεις και να προσφέρει χαμόγελα στην εξέδρα, όπου αναμένεται να βρεθούν και πάλι τα... «μπανιωτάκια», η παρέα του που πάντα τον ακολουθεί από την Κομοτηνή σε όλους τους μεγάλους αγώνες του.


Πηγή:  http://www.thrakisport.gr/