Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Επίσκεψη Χατζηοσμάν στον Ρώσο Πρέσβη στην Αθήνα


Θα τον φέρει σύντομα στην Θράκη μαζί με επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στα καπνά


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ
ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ AZINLIKCA



Ο πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας και βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν, μετά τον κινέζο πρεσβευτή Λούο Λινκουάν, αναμένεται να φέρει στην Θράκη και τον Ρώσο πρεσβευτή Βλαντιμίρ Τσικβισβίλι.

Ο Αχμέτ Χατζηοσμάν επισκέφτηκε τον Βλαντιμίρ Τσικβισβίλι και προσκάλεσε στην Θράκη εκτός από αυτόν, και Ρώσους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην βιομηχανία καπνού. Είναι γνωστό πως ο Χατζηοσμάν κάλεσε στην Δυτική Θράκη και τον κινέζο πρεσβευτή Λούο Λινκουάν και πήρε την απάντηση πως η επίσκεψη θα γίνει και μάλιστα με πολυπληθή επιτροπή.

Στην γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται πως ο πρόεδρος της Συμβουλευτικής και βουλευτής ΠΑΣΟΚ επισκέφτηκε στις 1-3-2011 τον Ρώσο πρέσβη Βλαντιμίρ Τσικβισβίλι στο γραφείο του.

Στη ανακοίνωση αναφέρεται : «Η εν λόγω συνάντηση έγινε στα πλαίσια των συναντήσεων που κάνει ο Χατζηοσμάν με πρέσβεις χωρών με ανεπτυγμένη βιομηχανία καπνού, με στόχο την ανεύρεση νέων αγορών για την καπνική ποικιλία του μπασμά που βγαίνει στην περιοχή της Ροδόπης. Κατά την διάρκεια της συνάντησης που έγινε σε ένα φιλικό περιβάλλον, ο Ρώσος πρεσβευτής ανέφερε πως ενδιαφέρεται τόσο για τον καπνό, όσο και για άλλα αγροτικά προϊόντα και πως για αυτό είχε συναντήσεις με αρμοδίους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Ο Ρώσος πρεσβευτής ανέφερε ότι ξέρει κάποια πράματα για τον μπασμά καθώς μέρος του εισάγεται στην Ρωσία, τόνισε την σημασία της επίσκεψη του βουλευτή Ροδόπης και υποσχέθηκε να στηρίξει την παραγωγή καπνού. Τέλος ο βουλευτής Ροδόπης στα πλαίσια της ανάπτυξης των υπαρχόντων σχέσεων των δύο χωρών κάλεσε στην περιοχή μας τον Ρώσο πρεσβευτή καθώς και Ρώσους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην βιομηχανία του καπνού».

 
Πηγή:  http://tourkikanea.gr/