Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Ο Κώστας Μπανιώτηες καλύτερος έλληνας στο Παρίσι


Ο Θρακιώτης άλτης ήταν ο κορυφαίος της ελληνικής αποστολής στους Πανευρωπαϊκούς Κλειστού Στίβου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Ο Κώστας Μπανιώτης είχε την καλύτερη παρουσία της ελληνικής αποστολής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου που ολοκληρώθηκε σήμερα στο Παρίσι. Ο άλτης του ύψους με τα 2,32 μ. που υπερέβη το Σάββατο, κατάφερε να πάρει την τέταρτη θέση στον τελικό του ύψους, διάκριση που είναι η κορυφαία μέχρι τώρα στην καριέρα του.

Η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσε να είχε κρεμάσει στο στήθος του το πρώτο μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση. Αυτό μπορεί να μην ήρθε τώρα, όμως, είναι θέμα χρόνου να έρθει και αυτό...

«Οταν έφθασα στο Παρίσι ήθελα να φύγω έχοντας κάνει ό,τι καλύτερο μπορώ. Τελικά έκανα σχεδόν ό,τι καλύτερο μπορούσα. Ομως δεν μπορώ να μην είμαι ευχαριστημένος από την στιγμή που φεύγω έχοντας βελτιώσει το ατομικό μου ρεκόρ», είπε ο Μπανιώτης μια ημέρα μετά τον τελικό του ύψους.

Αν και το μετάλλιο δεν ήρθε, ο Μπανιώτης μετά από την εμφάνιση του περασμένου Σαββάτου στη διοργάνωση της γαλλικής πρωτεύουσας έχει ήδη θέσει νέους στόχους αλλά και κίνητρα για την αγωνιστική χρονιά που έρχεται.

«Στόχος μου η σταθερότητα στην τεχνική που θα φέρει και σταθερότητα στις επιδόσεις. Το Παγκόσμιο είναι ακόμη μακριά, στα τέλη Αυγούστου. Μέχρι τότε έχουμε καιρό», δήλωσε και συνέχισε αναφερόμενος στο γεγονός ότι στον τελικό του ύψους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Παρισιού είχαμε διπλή ελληνική εκπροσώπηση, καθώς μετείχε και ο Δημήτρης Χονδροκούκης που πήρε την πέμπτη θέση : «Το σημαντικό είναι ότι πλέον στην Ελλάδα υπάρχει συναγωνισμός υψηλού επιπέδου στο ύψος. Και αυτό θα μας βοηθήσει όλους να πάμε πιο ψηλά. Ο Δημήτρης είχε δείξει ότι είναι σε καλή κατάσταση, αφού πριν από δύο εβδομάδες είχε κάνει 2,27 μέτρα. Τελικά ήρθε εδώ και κατάφερε να φύγει και αυτός με ατομικό ρεκόρ. Κατάφερε και το διαχειρίστηκε σωστά και πέτυχε τον στόχο του. Είναι πολύ σημαντικό που οι δύο από τους οκτώ στον τελικό ήταν Ελληνες. Δύο χώρες μόνο είχαν διπλή εκπροσώπηση στο ύψος, η Ελλάδα και η Ρωσία».

Οσο για το εάν έχει αγωνία που η χώρα μας έχει μείνει χωρίς μετάλλιο στον στίβο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου και μετά, ο άλτης από την Κομοτηνή απάντησε: «Δεν είναι καλό που η Ελλάδα έχει μείνει από το 2008 χωρίς μετάλλιο, όμως, σε σχέση με το προηγούμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού έχουμε πάει πολύ καλύτερα».

..