Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Δημοσιο-ιδιωτικοί υπάλληλοι & freelancers σε ΕΡΑ Κομοτηνής και Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Η περιπέτεια μιας δημοσιογράφου που είπε να συνεργαστεί σε ηλεκτρονική εφημερίδα αλλά δεν πρόλαβε!



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙ


Είπε να συνεργαστεί σε ηλεκτρονική εφημερίδα αλλά δεν πρόλαβε!

Ο λόγος για “πολυάσχολη” συνεργάτιδα σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΑ Κομοτηνής το όνομα της οποίας είδαμε για κανά δυο ημέρες να φιγουράρει ως μέλος συντακτικής ομάδας σε ιδιωτική ηλεκτρονική εφημερίδα που ξεκίνησε τη λειτουργία της στις αρχές Μαρτίου. Δε κράτησε όμως για πολύ αφού μετά από λίγο αφαιρέθηκε για να μπει στη θέση του αυτό δημοσιογράφου από την Αλεξανδρούπολη.

Τι; Πως; Δεν έχουμε ιδέα!

Κρίμα είναι πάντως γιατί με τα σκληρά αυτά νέα μέτρα της ΕΡΤ δεν μπορούν οι δημοσιογράφοι της να εργαστούν σε κάποιο άλλο ΜΜΕ όταν αυτό θεωρείται ως ανταγωνιστικό. Ακόμη κι αν είναι στο διαδίκτυο! Αναγκάζουν έτσι κάποιον συνεργάτη τους, είτε να μη δουλεύει πουθενά αλλού και να μη μπορεί να συμπληρώσει το εισόδημά του, είτε αν επιμένει να το κάνει ανώνυμα χωρίς να υπογράφει τη δουλειά του.

Βεβαίως η εν λόγω δημοσιογράφος δε θα έπρεπε να έχει πρόβλημα με αυτό αφού εδώ και πολύ καιρό σύμφωνα με επίσημες πληροφορίες δεν είναι πλέον μέρος του ανθρώπινου δυναμικού της ΕΡΤ αλλά του Υπουργείου Πολιτισμού!
Οσο για την συνύπαρξή της με τον ιδρυτή της εν λόγω ιδιωτικής ηλεκτρονικής εφημερίδας αλλά και υπάλληλο της Περιφέρειας ΑΜΘ (σε θέση δημοσιογράφου) δεν είναι κάτι το καινούριο αφού εδώ και πολύ καιρό ο γραπτός τους λόγος διαβάζεται σε όλη την Ελλάδα. Κι ας προσπαθούν να το κρύψουν επιμελώς αρνούμενοι και οι δύο τα πάντα.


Πηγή:  http://rodopinews.gr/