Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Ο αγώνας της χρονιάς απόψε για την Ξάνθη

Σε ματς ζωής και θανάτου έχει εξελιχθεί η αποψινή αναμέτρηση στα Πηγάδια με τον Αστέρα Τρίπολης

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΚΑΙ
ΤΟ PREGAME ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ 



Το κρισιμότερο παιχνίδι της χρονιάς παίζει η Skoda Ξάνθη την Κυριακή 20/3 (19:00 ΝΕΤ), στο οποίο θα αντιμετωπίσει στα Πηγάδια τον Αστέρα Τρίπολης, σε έναν αγώνα που και οι δύο ομάδες καίγονται για βαθμούς, ώστε να παραμείνουν στην κατηγορία. Η Skoda Ξάνθη έως τώρα έχει συγκεντρώσει 32 βαθμούς στην Superleague και προέρχεται από οδυνηρή ήττα στις Σέρρες από τον ουραγό Πανσερραϊκό με 2-1, ενώ οι Αρκάδες έκαναν ένα σημαντικό βήμα για την παραμονή, επικρατώντας του Ολυμπιακού Βόλου με το ίδιο σκορ, όμως ακόμα βρίσκονται στην δύσκολη 16η θέση που είναι και η ζώνη του υποβιβασμού με 28 βαθμούς.

Για τους ξανθιώτες το παιχνίδι είναι μονόδρομος, καθώς ακολουθούν δύσκολα εκτός έδρας ματς με Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα, οπότε ο Νίκος Παπαδόπουλος ξέρει καλά πόσο απαραίτητοι είναι οι τρείς βαθμοί. Στα αγωνιστικά δεν αντιμετωπίζει κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα και έχει σχεδόν όλους τους ποδοσφαιριστές στην διάθεσή του. Όσον αφορά το βασικό σχήμα ίσως υπάρξει κάποια αλλαγή στην επίθεση της ομάδας, αλλάζοντας το δίδυμο Σουάνης-Καζάκης και προσθέτοντας κάποιον γρήγορο στα πλάγια, όπως Κατόνγκο ή Κιντάνα και αφήνοντας ένα από τους δύο στην κορυφή. Από την άλλη μεριά ο Παύλος Δερμιτζάκης έχει κάποιες απώλειες, αφού δεν μπορεί να υπολογίζει για διάφορους λόγους στους Λαδάκη, Πουλίδο, Αργυρόπουλο και Καρέρα.

Η αποστολή της Skoda Ξάνθη: Γκσπούρνινγκ, Λυμπερόπουλος, Βάλλας, Κώστούλας, Τζάγκυ, Στιούαρτ, Μπέρτος, Φλίσκας, Μπόατεγκ, Αντεφέμι, Βασιλακάκης, Πόι, Μαρσελίνιο, Κιντάνα, Σουάνης, Καζάκης, Κατόνγκο, Μπούγκα, Καριόκα και Σταθάκης.

Ο Παύλος Δερμιτζάκης στην αποστολή του Αστέρα συμπεριέλαβε τους: Αναστασόπουλο, Ντεγκρά, Φυτανίδη, Ρούμπιλ, Ουριμπάρι, Πιπίνη, Μπαρτολίνι, Ορόθκο, Μπαστία, Κερ, Ροτζέριο, Φορτούνη, Μαρσέλο, Τσαμπούρη, Ουντότζι, Αρσενίεβιτς, Ματούσιακ, Παπάζογλου και Φρανκού.

Για την προϊστορία και για το πρωτάθλημα της Superleague, οι δύο ομάδες βρέθηκαν τρεις φορές αντιμέτωπες στα Πηγάδια και σε καμιά από αυτές ο Αστέρας δεν κατάφερε να σκοράρει. Το πιο θετικό αποτέλεσμα ήταν μια λευκή ισοπαλία το 2008-09, ενώ φέτος στο αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα, οι Ξανθιώτες έφυγαν με το τρίποντο της νίκης από την Τρίπολη με 1-2 και με γκολ των Κατόγνκο και Κιντάνα.


Πιο αναλυτικά:

2007-08 Skoda Ξάνθη - Αστέρας Τρίπολης 2-0 (Πόι, Λαμπριάκος)

2008-09 Skoda Ξάνθη - Αστέρας Τρίπολης 0-0

2009-10 Skoda Ξάνθη - Αστέρας Τρίπολης 2-0 (Σουάνης, Μπούγκα)

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο κ. Μάνταλος (Αθηνών), με βοηθούς τους κ. Τάτση (Ηπείρου) και κ. Καρατζίκας (Αθηνών), ενώ 4ος διαιτητής θα είναι ο κ. Κομίνης (Θεσπρωτίας).


Πηγή:  http://www.thrakisport.gr/