Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Τα παραλειπόμενα από τον τελικό της Ορεστιάδας

ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΠΡΙΝ,
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ
ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ
ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΓΩΝΑ
ΒΟΛΕΪ ΟΣΦΠ - ΗΡΑΚΛΗ




Το thrakisport, πιστό στις συνήθειες του, βρέθηκε σε ακόμα ένα σημαντικό ραντεβού με θρακιώτικο άρωμα και σας μεταφέρει μέσω των απεσταλμένων του Γιώργου Πανταζίδη και Βασίλη Στοάκη όλα τα παραλειπόμενα από τη μεγάλη γιορτή του βόλλεϋ στην Ορεστιάδα. Μπορεί να μην ξεκίνησε καλά, ωστόσο τελικώς όλα τελείωσαν με θετικό τρόπο!

Συμπλοκές έξω από το γήπεδο

Δεν ξεκίνησε με τις καλύτερες προδιαγραφές ο τελικός του κυπέλλου, καθώς δυόμισυ ώρες πριν την έναρξη της αναμέτρησης, οπαδοί συνεπλάκησαν σε πλατεία και πέριξ του γηπέδου, με την παρέμβαση της αστυνομίας να αποδεικνύεται σωτήρια.

Γιορτή εντός του γηπέδου

Την ίδια στιγμή, στο κλειστό της Ορεστιάδας είχε ξεκινήσει η πραγματική γιορτή του αθλήματος. Από τις 3 μμ νεαροί αθλητές των κλιμακίων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έδωσαν αγώνα επίδειξης και στη συνέχεια αθλητές των μικρών τμημάτων ανάπτυξης του Α.Ο. Ορεστιάδας δέχθηκαν το ζεστό χειροκρότημα των φίλων του αθλήματος, που είχαν ξεκινήσει να καταφθάνουν στο κλειστό.

Μεγάλη η μάχη στην κερκίδα

Τη δική τους μάχη για την επικράτηση στις κερκίδες έδιναν οι φίλοι του Ολυμπιακού και του Ηρακλή. Στην πλευρά των ερυθρόλευκων υπήρχαν πανό από πολλές πόλεις της Ελλάδος, όπως Κιάτο, Πετρούπολη, Μενίδι, Νέα Λιόσια, Πόρτο Λεόνε αλλά και από πόλεις της Θράκης όπως Κομοτηνή, Σουφλί και Διδυμότειχο. Στους φίλους του Ηρακλή, οι οποίοι κατέκλυσαν και την πλευρά τους, δόθηκε η πλευρά της πτυσσόμενης κερκίδας με αποτέλεσμα να μην έχουν χώρο για την τοποθέτηση πανό, ωστόσο είχαν την ευκαιρία να είναι πιο κοντά στο παρκέ.

Υψηλές παρουσίες στο κλειστό της Ορεστιάδας

Μεταξύ άλλων στο γήπεδο βρέθηκαν και οι ομοσπονδιακοί τεχνικοί Αλέκος Λεώνης και Σωτήρης Δρίκος, ο νυν και πρώην πρόεδρος της ομοσπονδίας Αχιλλέας Μαυρομάτης και Θανάσης Μπελιγράτης αντίστοιχα, ο πατέρας του Δημήτρη Τζούριτς, Μίλαν ενώ σύσσωμο ήταν το ΔΣ της τοπικής ένωσης βόλει Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Παράλληλα, το παρόν έδωσαν και ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Άρης Γιαννακίδης, σύσσωμη η δημοτική αρχή της Ορεστιάδας και ο βουλευτής Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος. Παράλληλα, το παρόν έδωσε και ο Εβρίτης τεχνικός της Εθνικής Κύπρου Κώστας Δεληκώστας, ο οποίος διατέλεσε για τρία χρόνια προπονητής του Εθνικού Αλεξανδρούπολης. Δυναμικό παρόν έδωσαν και οι αθλητές του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, καθώς στις κερκίδες του κλειστού βρέθηκαν οι Ανέστης και Κώστας Δαλακούρας, Ραφαήλ Κουμεντάκης , Δημήτρης Κωνσταντινίδης και Δημήτρης Γραμματικάκης.


Σημαντική δουλειά και από την Ομοσπονδία

Πολύ σημαντικές πληροφορίες υπήρχαν στο match programm της ομοσπονδίας, το οποίο περιελάμβανε, πέραν των καθιερωμένων χαιρετισμών των υπευθύνων, πληροφορίες για το ρόστερ και δηλώσεις των πρωταγωνιστών, όπως επίσης πλούσια στατιστικά στοιχεία.


Και μαθηματικά ο ΑΟ Ορεστιάδας στην Α2

Στον δέκατο πόντο του τρίτου σετ, όταν και υπήρχε τάιμ άουτ, από τα μεγάφωνα του γηπέδου αναγγέλθηκε ότι η ομάδα της Ορεστιάδας επιβλήθηκε της ΜΕΝΤ με 3-0 στη Θεσσαλονίκη και εξασφάλισε τη συμμετοχή της στην Α2 της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Η είδηση αυτή έγινε δεκτή με θερμό χειροκρότημα από όλο το γήπεδο.

Το γλέντησαν με την ψυχή τους οι "Ερυθρόλευκοι"

Στην απονομή οι παίχτες του Ολυμπιακού γλέντησαν με την ψυχή τους την κατάκτηση του τροπαίου, καθώς για πολλούς από αυτούς είναι η πρώτη κατάκτηση τίτλου και φυσικά το γιόρτασαν μαζί με τον κόσμο της ομάδας.

MVP o Ντισπέιν

Δικαιολογημένα ο Ρολάντο Ντισπέιν αναδείχθηκε MVP από τους εκπροσώπους του τύπου, καθώς ήταν αυτός που ηγήθηκε στο σκοράρισμα και προκάλεσε τεράστια προβλήματα στους αντίπαλους υποδοχείς.


Επιτυχημένη η διοργάνωση

Σε γενικές γραμμές, ο τελικός θεωρείται απόλυτα επιτυχημένος, καθώς διεξήχθη σε κατάμεστο γήπεδο, με φίλους και των δύο ομάδων. Παράλληλα, έντονη ήταν η παρουσία παιδιών από τις ακαδημίες του ΑΟ Ορεστιάδας και οικογενειών γενικότερα ενώ παρά το άσχημο ξεκίνημα και τις μικροσυμπλοκές εκτός γηπέδου, η αστυνομία τελικώς επέβαλε την τάξη.


Πηγή:  http://www.thrakisport.gr/