Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Τι έγινε στην σύσκεψη των προϊσταμένων των ΔΟΥ της Θράκης με τον υφυπουργό Δ. Κουσελά;

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στην Αλεξανδρούπολη και καταρχήν αποφασίστηκε η εντατικοποίηση ελέγχων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ




Με τους προϊσταμένους των ΔΟΥ, των τελωνείων και του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συναντήθηκε το μεσημέρι στο Εμπορικό Επιμελητήριο Αλεξανδρούπολης, ο υφυπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Κουσελάς.

Αντικείμενο της σύσκεψης, ο προγραμματισμός και η εντατικοποίηση των ελέγχων για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Ο κ. Κουσελάς επισκέφθηκε επίσης το συνοριακό Τελωνείο των Κήπων, που αποτελεί την κύρια πηγή εισόδου και εξόδου με τη γείτονα Τουρκία, καθώς το υπουργείο Οικονομικών προγραμματίζει την αναβάθμιση των ελέγχων σε όλες τις πύλες εισόδου - εξόδου της χώρας μας.

Σε συνέντευξή του στον Τύπο, ο υφυπουργός ανέφερε ότι η υστέρηση των εσόδων τους δύο πρώτους μήνες του 2011 οφείλεται αφ' ενός στην ύφεση, που ξεπέρασε τις αρχικές εκτιμήσεις για το 2010 και περιόρισε τη φορολογική βάση, αφ' ετέρου σε συγκυριακούς παράγοντες, που οδήγησαν σε αυξημένα έσοδα το αντίστοιχο διάστημα του 2010, καθώς και στη μειωμένη παρακράτηση στα χαμηλότερα εισοδήματα, λόγω της νέας φορολογικής κλίμακας.

«Δεν παραγνωρίζουμε τις αδυναμίες των ελεγκτικών- εισπρακτικών μηχανισμών, τους οποίους παραλάβαμε διαλυμένους, και οι οποίες αντιμετωπίζονται με την πλήρη αναδιοργάνωσή τους. Όμως, σε σχέση με το δημοσιονομικό έλλειμμα, το πρώτο δίμηνο του 2011 είμαστε 50 εκατ. κάτω, δηλαδή καλύτερα, από τις προβλέψεις μας», επεσήμανε, εκτιμώντας ότι «τους επόμενους μήνες θα καλύψουμε τις εκκρεμότητες είσπραξης φόρων προηγουμένων ετών, όπως του ΕΤΑΚ 2009 και του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας 2010». Παράλληλα, όπως είπε ο υφυπουργός, επιταχύνονται οι στοχευμένοι έλεγχοι και η είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών,ενώ εντείνονται οι προσπάθειες περιορισμού της φοροδιαφυγής, «αξιοποιώντας όλα τα όπλα του νέου φορολογικού νόμου στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου επιχειρησιακού σχεδίου».

«Προχωράμε άμεσα στην αξιοποίηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου και σε διαρθρωτικές αλλαγές στη Δημόσια Διοίκηση, στο χτύπημα της σπατάλης. Δεν πρόκειται, πάντως, να αυξήσουμε τους φορολογικούς συντελεστές. Αντίθετα, στόχος μας είναι η δικαιότερη κατανομή των φορολογικών βαρών. Να πληρώνουν περισσότεροι, για να πληρώνουμε όλοι λιγότερα, να μη φορτώνονται άνισα και υψηλά φορολογικά βάρη οι ίδιοι και οι ίδιοι», τόνισε ο υφυπουργός Οικονομικών.


Πηγή:  http://www.naftemporiki.gr/