Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Στο Κάιρο και στον τάφο του ευεργέτη της Κομοτηνής Τσανακλή ο Πεταλωτής

Γιόρτασε ετεροχρονισμένα με την ομογένεια την 190η επέτειο της 25ης Μαρτίου, καθώς ανήμερα της εθνικής γιορτής ο ίδιος ήταν στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Την 190η επέτειο της 25ης Μαρτίου γιόρτασε ο υφυπουργός Εσωτερικών , Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης, Γιώργος Πεταλωτής με τους ομογενείς της Αιγύπτου στο Κάϊρο, ενώ παρέστη στον επίσημο εορτασμό στην Πρεσβεία του Καϊρου.

Ο Γ. Πεταλωτής παραβρέθηκε και απέτισε φόρο τιμής με αναμνηστική επιγραφή καταθέτοντας στεφάνι, μετά την επιμνημόσυνη δέηση στο Ελληνικό Κοιμητήριο του Αγίου Γεωργίου στο παλιό Κάϊρο όπου βρίσκεται ο τάφος του Νέστορα Τσανακλή, παρουσία του Επίσκοπου Βαβυλώνος, του Έλληνα Πρέσβη, αξιωματούχων, και πλήθους ομογενών.
Ο Γ. Πεταλωτής στις δηλώσεις του τόνισε, μεταξύ άλλων, τη σημασία του να τιμά η Ελληνική Πολιτεία ανθρώπους που έθεσαν το κοινό συμφέρον πάνω από το προσωπικό τους και μάλιστα σε δύσκολες εποχές και πρόσθεσε: «Μεταφέρω το συναίσθημα της ευγνωμοσύνης της ελληνικής Κυβέρνησης προς τους Εθνικούς Ευεργέτες που μας κάνουν να αναθεωρούμε το ρόλο μας σήμερα, ως πρόσωπα και ως κοινωνία και που το έργο τους προς τον άνθρωπο και τον Ελληνισμό, αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους εμάς» ενώ αναφερόμενος στην Ελληνική Κοινότητα Καϊρου, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι «η ανθηρή ομογένεια αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα του τι σημαίνει ελληνισμός».

Τέλος, αναφερόμενος στην Κομοτηνή, γενέτειρα του Νέστορα Τσανακλή, η οποία ευεργετήθηκε από τον ίδιο, τόνισε «ο φόρος τιμής προς τον μεγάλο αυτό Εθνικό ευεργέτη αποτελεί στοιχειώδη τιμή που οφείλαμε να αποδώσουμε όλοι οι Κομοτηναίοι και αυτό μάς τιμά όλους». Συζήτησε μάλιστα και τρόπους διασυνδέσεων της Ελληνικής παροικίας με τη Ροδόπη, τιμώντας από κοινού τον ευεργέτη Ν.Τσανακλή.

Κατά την επίσκεψή του στο Κάϊρο ο Γ. Πεταλωτής, επισκέφθηκε τον Ι. Ναό Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης , δωρεά του Ν. Τσανακλή και είχε συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Αιγύπτου κ. Καβαλή, όλους τους ελληνικούς φορείς του Καϊρου, επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην Αίγυπτο και εξέτασε περιπτώσεις συνεργασιών και επενδύσεων στην Ελλάδα σε όλους τους τομείς. Συζήτησε με Αιγύπτιους δημοσιογράφους για την ανάπτυξη των σχέσεων των δύο χωρών και παραχώρησε συνεντεύξεις σε τηλεοπτικά δίκτυα και ΜΜΕ της Αιγύπτου.

.